Het wordt een beetje saai, maar ik kan er ook niets aan doen. Vandaag viel een persbericht van de provincie in mijn digitale brievenbus. De marshal (vergelijkbaar met onze Commissaris van de Koningin) van de Poolse regio Wielkopolska brengt een officieel bezoek aan Brabant. Om de vriendschapsbanden aan te halen nog wel.

Poolse delegatie bezoekt Brabant

Op woensdag 13 juni aanstaande brengt een delegatie uit de regio Wielkopolska in Polen onder leiding van de heer Wozniak, Marshal van de regio, een bezoek aan Brabant. Het bezoek staat in het teken van het aanhalen van de vriendschapsbanden die de regio Wielkopolska en Brabant met elkaar hebben.

De delegatie spreekt met vertegenwoordigers van de provincie, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, Sufalnet en de Europese programma’s onder meer over de relatie tussen de Poolse en de Brabantse kennisinstituten en over het MKB.

In de middag legt de delegatie, in aanwezigheid van de Commissaris van de koningin, mevrouw Maij-Weggen, en de burgemeester van Breda, de heer Van der Velden, een krans bij het graf van generaal Maczek op het Pools Militair Ereveld, aan de Ettensebaan in Breda.

Bij Polen denk ik tegenwoordig aan homofobe ultra-conservatieve politici die overal homospoken zien die Poolse kinderzieltjes willen bederven (Tinky Winky bijvoorbeeld). Ik moest nog behoorlijk wat moeite doen om te achterhalen van welke partij de heer Wozniak is. Het blijkt van de grootste oppositiepartij te zijn, Platforma Obywatelska (Burgerplatform).

Platforma Obywatelska is een centrum-liberale partij. Niet direct verantwoordelijk dus voor de schandalige behandeling van holebi’s in Polen, al weet ik zo niet welke standpunten ze hier over hebben ingenomen. Waarschijnlijk is Wozniak een politieke geestverwant van Onno Hoes, wellicht kan hij nog iets betekenen.

Helaas bereikt dit bericht me nu pas. Het kan zijn dat het eerder is aangekondigd, maar in de stapels post en e-mail verloren is gegaan. Nu kom ik niet verder dan deze oproep aan de Commissaris van de Koningin, Hanja Maij-Weggen, om onze bezorgdheid over de situatie in Polen uit te spreken. Een vriend kun je af en toe ook op een beschaafde manier kritisch aanspreken als je iets op je lever hebt.

Geef een reactie