Omroep Brabant op de schotel

Gepubliceerd op 2 reacties 1 minuten leestijd 105 x bekeken

Veel mensen in het buitengebied kijken Omroep Brabant nog via de satelliet. Maar omdat de codering is veranderd worden zij op kosten gejaagd. Officieel is Omroep Brabant Radio rampenzender, maar áls er wat gebeurt wordt er ook afgestemd op de televisie. Met het CDA, 50PLUS, PVV en PvdD heb ik namens de SP een motie ingediend in een poging de situatie te verbeteren. Bijgewerkt d.d. 28 september 2011.

De motie is met ruimen steun aangenomen door Provinciale Staten. Klik op de afbeelding hieronder voor de integrale tekst. In het debat heb ik de Gedeputeerde nog gevraagd de kosten van een andere coderingssysteem na te trekken, aangezien we steeds met het argument geconfronteerd worden dat de kosten voor uitzenden in een ander formaat te hoog zouden zijn.

Erratum: De motie is nadat ik deze versie ontving mede ingediend door de PVV en de PvdD. Daniëlle Aarts – van der Loo van het CDA heeft in eerste instantie het woord gevoerd en ik heb dit ondersteund. De motie is in nauw overleg tussen Daniëlle, Henk Krol en mij opgesteld. Formeel heb ik hem mee ingediend, mijn naam staat er onder.

Nog even voor de anonieme helden die hierop verontwaardigd reageerden: zie de spelregels, anonieme reacties worden nooit geplaatst (naam mag ook bij mij bekend worden gemaakt). Reacties zijn pas voor iedereen zichtbaar als ik ze heb goedgekeurd, maar zijn wel op de pc van waaruit gereageerd is zichtbaar.

20110923-motie-vreemd-omroep-brabant

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Commentaires
 • walik van Haaften
  28 september 2011

  Ron, Ook op SP Noord Brabant wordt gelogen alsof het gedrukt staat. Jij hebt de motie niet ingediend namens…
  Toevallig was ik als toeschouwer aanwezig op de betreffende vergadering. De motie is geïnitieerd door het CDA, en ondersteund door de andere partijen als mede indiener. Dat maakt het nog niet de motie van de SP. In normale taal noemen we waar de SP hier mee bezig is liegen, stelen en oncollegiaal.

  Walik van Haaften, die het een schande vindt dat het CDA met personen als jij zaken blijft doen

 • Ron van Zeeland
  28 september 2011

  @Walik: Hier wordt niet gelogen. Brabnant.sp.nl wordt aangepast nadat Daniëlle Aarts -van der Loo mij had gewezen op de foutieve tekst (die ik overigens niet zelf heb opgesteld. Een beetje minder aangebrand kan toch ook wel?

  Je hebt ongelijk: Daniëlle en ik hebben samen het initiatief genomen en als er meerdere namen onder een motie staan, zijn dat allemaal indieners. Ik heb goed samengewerkt met het CDA, op verzoek van Daniëlle zelfs nog interrupties gepleegd.

  Ik heb zelf inhoudelijke wijzigingen aangeleverd. Je beschuldigingen slaan helemaal nergens op.