Lola kan ‘de boom in’

Na maandenlang zonder wanklank de verbouwing te hebben doorstaan vonden we plots een natte handdoek: Lola had in de gang geplast.

Incontinente Lola

Niks voor haar. Ze is vanaf het begin af aan altijd zuiver geweest en heeft nooit één druppel buiten de bak gedaan. Toen manlief twee weken later plaatsnam op een keukenstoel en aanvankelijk zichzelf verdacht van een ongelukje bleek het kussentje als poezentoilet te zijn gebruikt.

De verbouwing was zo goed als afgerond en Lol’s eigen trapeze was de laatste verandering. Helaas werd het klimgedeelte tot twee keer afgekeurd door mademoiselle. Zelf denk ik dat het stuk klimtapijt te smal was en de vervangende klimpaal te dun.

Een week later, terwijl de tropenhitte aanhield, werd ze duidelijk niet lekker: ze liep blèrend te zoeken. Uiteindelijk kon ik haar nog op tijd onder een kast vandaan krijgen en eenmaal in de keuken poepte ze voor mijn ogen.

Dit was te zielig, er moest iets aan de hand zijn. De dierenarts gebeld: een poes kan al overstuur raken van een nieuwe plant in huis, dus het kan van alles zijn. Wellicht hadden we haar te veel gepusht om de onneembare klimwand en -paal te bedwingen.

Enfin: we moesten ochtendurine opvangen en dat ging met behulp van een klein zakje kunststof kattenbakkorrels in een schone bak. ’s Nachts de toegang tot de bak versperren dan zou ze ’s ochtends wel moeten. Dat had je gedacht. Toen ze na drie uur nog niks gedaan had heb ik haar opgesloten in de badkamer, bij de bak. En na een uurtje was het prijs. Hup naar de dierenarts. Maar na microscopisch onderzoek bleek er medisch gezien niks aan het handje.

Inmiddels werd de extra kattenbak (zonder overkapping) in de badkamer goed gebruikt. Afgelopen vrijdag moest ze voor haar jaarlijkse vaccinatie naar de dierenarts en na een onderzoek door de dierenarts bleek ze kerngezond.

Lola’s klimtoestel

Lola the Supervisor

Inmiddels is er een plan de campagne gemaakt voor het klimrek: er is tijdelijk een plankje bevestigd, dat is onder toeziend oog van Lola in elkaar gezet – want we willen geen verrassingen meer.

Het plan is als volgt: de vertrouwde klimpaal in de andere kamer wordt vervangen door een nieuwe, bredere en met touw omwikkelde paal. De verwachting is dat ze die gaat gebruiken, want daar klimt ze al jaren naar haar plateau. En als ze die eenmaal gebruikt komt er een kopie in de woonkamer. Inmiddels is ze over haar angst voor de trapeze heen en vindt ze haar weg naar de slaapdoos:

Lola in the Box

Alle Lola-berichten en Lola-video’s vind je hier.

Geef een reactie