Lobby roze netwerk
2011-07-04

De telefoongesprekken met ons Tweede Kamerlid Nathalie de Rooij waren niet nodig om haar te overtuigen. Maar de Tweede Kamer zelf, en dan met name de coaltiepartijen CDA, PvdA en CU waren niet te vermurwen op een aantal onderdelen.

Zo komt er geen verplichte aandacht voor homoseksualiteit op scholen en komt er ook geen extra geld voor het onderwijs op dit vlak.

De moties om meer vaart te zetten achter gelijke behandeling bij lesbisch ouderschap kwam er wel alsmede subsidie voor het Tri-Angelproject, dat op een innovatieve manier allochtone holebi’s bereikt. Met dank aan de indieners van D66.

Weigeren vrouwelijke en homoseksuele artsen mag

Een verontrustend bericht in Medisch Contact vandaag. Naar aanleiding van de uitspraak van het KNMG dat moslimpatiënten een vrouwelijke arts mogen weigeren:

Een arts en ander personeel in de gezondheidszorg moet iedereen gelijk behandelen. Patiënten kunnen echter op basis van geloof – ook in acute situaties – eisen dat de hulpverlener beslist geen man, neger, homo, oudere of jood mag zijn. En wij artsen geven daar, vanwege de vrije artsenkeuze of intimidatie, nog aan toe ook.

Massaal wakker worden, collega’s, en vlug één lijn trekken voordat het te laat is. Stop met het toelaten van de discriminatie en seksuele insinuatie op uw professionele gedrag, zou ik zeggen. We leven hier wel in Nederland anno 2007 en niet meer in de middeleeuwen. Los van het prin­cipiële is het ook ondoenlijk om bij het samenstellen van diensten ook steeds ten minste een vrouw te moeten inroosteren.

Lees hier het hele stuk. Ook de GayKrant had er een stuk over, lees hier. De reacties, vaak minder vleiend voor andere minderheden, stromen weer binnen. Het is tegenwoordig moeilijk om het beschaafd te houden in dit landje.

Roze Netwerk

Met de trein naar Utrecht voor de eerste bijeenkomst van het roze netwerk in de SP sinds het congres. We konden weer een nieuw lid begroeten. Agnes  Lewe, fractievoorzitter in Provinciale Staten van Gelderland. De provincies zijn goed vertegenwoordigd. Ook de Overijsselse fractievoorzitter Willy Lourenssen is van de partij en er is interesse uit de Noord-Hollandse Statenfractie. Het was nog lastig om een geschikte plek te vinden. Als budgetloze club met vertegenwoordigers uit heel het land dachten we in Hoog Catharijne wel een plekje te vinden. Helaas. Pas het derde etablissement had voldoende plek voor ons. In krap twee uurtjes hebben we een voorlopige taakverdeling gemaakt.

Het was goed om te merken dat we vooral ook praktisch bezig wilden zijn. Niet alleen maar een praatclubje dus. Er is nu al gesproken over aanwezigheid op de komende Roze Zaterdagen in Tiel en Den Haag (2009), de eerste contacten met SP-ers in die plaatsen is al gelegd.

De volgende keer komen we in en Bosch bij elkaar, als het aantal aanmeldingen niet uit de hand loopt bij mij thuis. Mocht je SP-er zijn en geïnteresseerd, laat het me dan weten. Op de contactpagina lees je hoe ik te bereiken ben. 

Geef een reactie