Kep Cambodja

Een dagje Kep kost 3 dagen. Voor anderhalve dag reizen naar een bestemming 160 km verderop ben je al snel 4 à 5 uur onderweg in Cambodja.

Kep Cambodja

Na de Workshop Social Media vertrok ik voor anderhalve dag naar zee, dit keer naar Kep (zie hier de officiële webstek van het Ministerie van Toerisme). Eigenlijk omdat ik er slechts één keer doorheen gereden ben, onderweg naar Kampot. Kep is vooral beroemd vanwege de krabbenmarkt en de vele verlaten villa’s die in de dagen van de Rode Khmer geplunderd zijn. Zie WikiTravel voor meer informatie over Kep.

Nu is Kep niet veel meer dan grofweg een abnormaal brede weg om een berg (formaat Sint Pietersberg) dat een schiereiland vormt. De berg is een nationaal park en Kep is sinds een tijdje zelfs een officiële provincie, voorheen onderdeel van de provincie Kampot (bekend van de peper).

Ik kan kort en bondig zijn: het is leuk voor één keer en dan heb je het wel gezien. Er was welgeteld één geldautomaat aanwezig in het uitgestrekte dorp, die bovendien tijdens mijn verblijf buiten dienst was. Mastercard werd bijna nergens geaccepteerd, dus dat betekende wegens geldgebrek een menu van gebakken rijst. Het hotel bevond zich in tegenstelling tot wat op de bookingspagina aangaf aan de saaie kant van het schiereiland. Een plek waar naast een enorme kopie van het Nationale Monument (midden op een kruispunt van wegen van niks naar nergens) verder ook niks te beleven viel.

Kep  Cambodja

Op de geplunderde villa’s na dan. Opvallend (ik moest er door het reisgezelschap op gewezen worden) dat héél veel tentjes door Vietnamezen gerund worden. Een volk dat niet bijster populair is onder de Khmer. Men verdenkt de premier ervan een marionet van de Vietnamese regering te zijn. Ook niet verwonderlijk daar hij een groot eiland voor de Cambodjaanse kust aan Vietnam schonk.

Nog wat wonderlijke observaties: gevraagd naar waar te ontbijten werden we kilometers verder verwezen. De dag erna meldde de eigenaar desgevraagd dat ze zelf ontbijt serveerden. Zijn neefje werkte er pas enkele dagen. Ook niet echt cruciale informatie. En toen we op de vertrekdag bij de buren het ontbijt met de kredietkaart konden betalen wist het personeel zich geen raad met het aparaat en vroeg mij of ik het wist. Geen idee, maar uiteindelijk bleek het voor mij niet zo ingewikkeld als voor hen en heb ik betaald. Denk ik.

Kep - Cambodia

Meer foto’s volgen zo snel als mogelijk. Het is een beetje druk nu mijn vertrek uit Cambodja nakende is.

This Post Has 2 Comments

  1. In het Bossche en omstreken betekent keps ‘blut’. Goed te weten waar het woord kennelijk vandaan komt. Hoi, Jan

  2. Het onvolprezen Bosch Woordenboek meldt dat ‘kèps’ via het Jiddische ‘kabtsen’ van het Hebreeuwse ‘kabtsan’ afstamt, dat ‘bedelaar’ betekent. Toch leuk bedacht, Jan.

Geef een reactie