Soms heb ik het zo druk dat ik niet de tijd neem voor een goede voorbereiding. Zo dacht ik gisteren nog dat ik vandaag in Goes bij een afstemming moest zijn over de Zuidwestelijke Delta. Maar het bleek een meningsvormende discussie over het rapport van de Deltacomissie.

Ook interessant, maar dan had ik de tijd gezocht om het rapport van oud-minister Veerman eens goed te bestuderen. Gelukkig nog dat we net het voorontwerp Provinciaal Waterplan achter de kiezen hadden (in twee delen nog wel), daar waren wel wat raakvlakken mee. In Goes waren voornamelijk veel Zeeuwse en enkele West-Brabantse SP-gemeentetraadsleden. Ook een Statenlid uit Zuid-Holland (oude bekende van de afdeling Rotterdam) en twee Brabantse Statenleden (waarvan Gonny Andreas namens de afdeling Bergen op Zoom aanwezig was).

Die bespraken samen met Tweede Kamerlid Paulus Jansen en Eerste Kamerlid Kees Slager het rapport van die commissie Veerman. En dat de meningen binnen de SP niet altijd in beton gegoten zijn bewees deze bijeenkomst wel. Met name over de geschetste scenario’s waren verschillende meningen te horen. Kees Slager en Statenlid Wiel Senden uit Rotterdam gingen een stuk minder ver dan Paulus Jansen. Met name bij de voorspellingen van de zeespiegelstijging en de hoogwaterrisico’s in de grote rivieren waren ze voorzichtiger in hun conclusies.

Er valt nog veel meer over te vertellen, maar de trein is al weer bijna in Den Bosch en ik zit er behoorlijk doorheen. Morgen nog een boom planten tegen Waalboss in Heesch en dan heb ik een paar dagen vrij om bij te komen. Geen overbodige luxe.

Geef een reactie