Illegale bewoning in Deurne

(c) Omroep Brabant

Omroep Brabant meldt zojuist op teletekst dat er wel degelijk mensen woonden in het pand dat we gisteren bezocht hadden. Gealarmeerd door de berichten in de pers zijn de bewoners vandaag vertrokken.

Maar nu? Wat doet de gemeente met de wetenschap? Worden de eigenaar en de werkgever alsnog aangepakt?Zoals de gemeente Deurne vandaag in het Eindhovens Dagblad stelt dat ze in haar maag zit met de oplossing van het probleem. Niet de eigenaar van het pand, maar alleen de illegale bewoners kunnen volgens de gemeente worden aangepakt. Dat is wel de omgekeerde wereld. Werkgevers halen goedkope krachten uit het buitenland en brengen ze onder in vaak miserabele omstandigheden.

Degenen die zich met deze misdadige praktijken bezighouden moeten worden aangepakt. Ik zie niet in waarom de gemeente de eigenaar en eventueel de onderhuurder van deze panden niet aan kan pakken en de slachtoffers van deze toestanden wel. Ook de werkgevers blijven nu buiten schot. Dit stond eerder op de webstek van de SP naar aanleiding van huisvesting van Polen in Den Haag.

This Post Has One Comment

  1. De Gemeente Deurne blijkt niets te hebben geleerd van dit bericht !! Een man uit Deurne tipte me op een woning in Deurne waar plusminus 40 polen zijn gehuisveste ???

Geef een reactie