Vandaag hebben Gedeputeerde Staten (GS) gesproken over mijn tweede ronde schriftelijke vragen over De Heus. De eerste waren te laat behandeld en op onderdelen nauwelijks beantwoord.

De nieuwe antwoorden zijn nog niet binnen, maar ik denk dat ze wat duidelijker zullen zijn dan de eerste keer. En op tijd.

Op omroepbrabant.nl was het volgende bericht te lezen:

Geen samenvoeging De Heus

Het provinciebestuur voelt er niks voor om de vestigingen van veevoederfabriek De Heus in Den Bosch en Ravenstein samen te voegen.

Inwoners van Ravenstein willen dat de fabriek daar verdwijnt, maar volgens de provincie is de overlast niet zo groot dat verhuizing nodig is. De Heus in Den Bosch wordt binnen enkele jaren verplaatst, omdat de gemeente Den Bosch op dat terrein langs de Dieze een cultureel woon- en werkgebied wil ontwikkelen. De gemeente heeft de fabrieksgebouwen al gekocht.

De bedoeling is dat De Heus in Den Bosch drie kilometer verderop een nieuw bedrijf neerzet. Omwonenden hebben uit protest hiertegen al een actiegroep opgericht. De SP in Provinciale Staten had gevraagd om de twee fabrieken samen te voegen op een plek die minder bezwaren oproep. Gedeputeerde Staten zien dit dus niet zitten.

Niet waarschijnkijk dat ik het eens ga zijn met de antwoorden, maar in elk geval duidelijkheid. Dat is beter dan vaag geklets (en dan zeg ik het nog netjes).

Geef een reactie