God haat homo’s

De Amerikaanse christenfundi’s gaan hun grenzen verleggen. Binnenkort ook op de begrafenissen van slachtoffers van de vliegramp met Turkish Airlines zijn ook hier op begrafenissen haatpredikers te vinden met protestborden als ‘God haat homo’s’ en ‘Dank God voor aids’. Bizar.

Lees het in het Nederlands Dagblad, waarvan ik hoop dat zij en (haar lezers) afstand neemt van dit gedrag van medechristenen:

‘Haatkerk’ wil begrafenis vliegramp

TOPEKA – Leden van de omstreden Westboro Baptist Church plannen een reis naar Nederland en Turkije om de begrafenissen van de slachtoffers van de vliegramp op Schiphol te verstoren. Dat bevestigde Shirley Phelps-Roper, dochter van kerkleider Fred Phelps, donderdag desgevraagd tegenover het Nederlands Dagblad.

Volgens haar is de groepering de reis concreet aan het voorbereiden. ,,Wij wachten alleen nog op de data en locaties van de begrafenissen.”

De vliegtuigcrash van woensdag is volgens de zeer omstreden kerk een straf van God, omdat Nederland ,,ziek is en een verwerpelijke moraal heeft”. Aanhangers van de kerk staan bekend om hun betogingen tijdens begrafenissen van Amerikaanse soldaten die zijn omgekomen in Irak. Volgens de groepering is hun dood ,,Gods straf voor het homo-vriendelijke beleid van de Verenigde Staten”. Tijdens die demonstraties voeren kerkleden borden met leuzen als ‘God haat homo’s’, ‘Dank God voor aids’ en ‘Nu al tienduizend doden; wij bidden voor tienduizend meer’.

Als het aan Phelps-Roper ligt, worden in Nederland dezelfde acties gehouden bij begrafenissen van de slachtoffers van de vliegramp op Schiphol. ,,Op dit moment bekijken wij wie van ons deze reis gaan maken, want niet iedereen heeft een paspoort. Waarschijnlijk ben ik er zelf bij.”

Of kerkleider Fred Phelps (79) zelf naar Europa komt, is hoogst onzeker. ,,Mijn vader is te oud. Daarnaast is hij nog steeds voorganger van onze gemeente, en wij moeten er niet aan denken dat hem iets overkomt in Nederland.” Vorige week werd bekend dat de Engelse overheid Phelps de toegang tot dat land heeft ontzegd. De predikant had daar acties aangekondigd, maar toen was echter niet bekend of hij daadwerkelijk van plan was te komen.

Moet hier door onze overheid geen stokje voor gestoken worden als ook hier slachtoffers begraven worden?

This Post Has 5 Comments

  1. Zo ziek dat er geen woorden voor te vinden zijn.

  2. Ja daar moet op gereageerd worden, maar ik snap de commotie niet, want deze mensen zijn toch allang begraven is een jaar geleden die vliegtuigramp

  3. tsjonge tsjonge en dat in 2010!
    En dat noemt zich een beschaafde groep mensen!
    Vreselijk gewoon en te gek voor woorden!
    @Ryan@God houdt inderdaad van iedereen maar of hij zo blij is met deze haatkerk……..heb mijn twijfels!!!!

  4. HELP IK BEN HOMO,god zou me haten als ik uit een leugen met een vrouw zou gaan en haar ongelukkig maak…uit angst voor m n omgeving!

Geef een reactie