Vanochtend fractievergadering waarbij een aantal praktische én politieke zaken de revue zijn gepaseerd.

Ik mocht beginnen met een verslagje van de commissievergadering van gisteren (zie hier). Van verhalen van anderen begreep ik vandaag dat het er nog nooit zo aan toe was gegaan als gisteren. Binnenkort gaan we hierover met de griffier praten.

Verder had ik voorgesteld om de vergaderingen anders in te delen: vóór de lunch overleg met commissieleden en na de lunch de hele fractie. We proberen nu al ruim anderhalf jaar tevergeefs om dit goed te organiseren. Vandaar dat dit voorstel er lekker snel doorheen was.

Volgende week is de laatste vergadering van Provinciale Staten (PS) van dit jaar, met de traditionele kerstlunch. Wel een belangrijke vergadering vanwege de bespreking van de Structuurvisie. Klik hier en ook hier voor de achtergronden. Misschien mag ik ook nog wat zeggen, maar dan vanaf de ‘andere kant’. Het onderzoeksprogramma van de commissie Beleidsevaluatie moet toegelicht worden (PS beslissen hier uiteindelijk over).

Veerle en ik plantten een boom op de lokatie waar bedrijventerrein Heesch West zou moeten komen.

Ik had nog twee onderwerpen op de agenda gezet. Als eerste Waalboss, al hebben we afgesproken dat we vanaf nu spreken van bedrijventerrein Heesch West. We hebben als fractie nog maar eens bevestigd dat zolang elders nog ruimte is op bedrijventerreinen geen maagdelijke of landbouwgrond omgezet wordt naar bedrijventerreinen. Nut en noodzaak moeten worden aangetoond.

Ten tweede kreeg de fractie berichten uit Deurne over de erbarmelijke huisvesting van Oost-Europese arbeidsmigranten in een voormalig bedrijfspand. Toeval of niet, de SP had bij de begroting een motie hierover voorbereid maar kon deze intrekken omdat Gedeputeerde Staten met een voorstel gaat komen in de geest van onze motie. We houden dit scherp in de gaten.

Er wordt nog veel meer besproken, maar veel kan ik hier niet over kwijt omdat dat later ergens terug komt, of omdat iets nog niet openbaar gemaakt kan worden. Meestal klinkt dat spannender dan het is, maar vandaag hoorden we toch een interessant nieuwtje… 😉

Binnenkort mogen we op functioneringsgesprek bij de fractievoorzitter, hebben Veerle en ik nog huiswerk meegekregen (waarschijnlijk vandaag al meer hierover), krijgen we assistentie van een econoom en gaan we op zoek naar een fractiemedewerker die gespecialiseerd is in Ruimtelijke Ordening en Milieu. En zo kan de fractie ook inhoudelijk groeien.

This Post Has 3 Comments

 1. Dag Ron, Ik zal meteen met de deur binnen vallen. BEDANKT, voor je aandacht vandaag in de fractie.Kan ik aanwezig zijn bij het functioneringsgesprek, dan is Nico zo klaar…

  Mooi Compliment toch !! En dat nog wel van een stoute Burger van Deurne…..

  Jack is het zwijgen verleerd……

 2. Er wordt nog veel meer besproken, maar veel kan ik hier niet over kwijt omdat dat later ergens terug komt, of omdat iets nog niet openbaar gemaakt kan worden. Meestal klinkt dat spannender dan het is, maar vandaag hoorden we toch een interessant nieuwtje…

  Hier wil ik wel op reageren! Jan Marijnissen komt jullie versterken is lekker dicht bij huis…

  Hihihi

  Gr jack

 3. Ik mag wel zeggen wat het níet is:
  het nieuws was niet dat Jan Marijnisen ons komt versterken.

Geef een reactie