Waterschapsverkiezingen

Waterschapsverkiezingen

Niet zo spannend voor de meeste mensen, maar wel belangrijk: de Waterschaps-verkiezingen. Niet zo democratisch ook.

Dat komt omdat naast een aantal direct gekozen vertegenwoordigers (vergelijkbaar met gemeenteraad en Provinciale Staten), ook een aantal mensen gekozen worden namens boeren, bedrijven en milieu-organisaties. Dit zijn de zogenaamde geborgde zetels.

Als SP vinden we dat de Waterschapstaken prima ondergebracht kunnen worden bij de provincie. Maar zover is het nog lang niet. Vanaf 13 november beginnen de Waterschapsverkiezingen. Dit keer wordt voor het eerst met een lijstenstelsel gewerkt. Het CDA doet mee, de SP als partij niet. Maar individuele kandidaten die het milieu een warm hart toedragen zijn vaak wel bekend.

Voor wie meer wil weten over de groene kandidaten is speciaal voor de Waterschapsverkiezingen 2008 ‘Water Natuurlijk’ opgericht. Hier komt vanaf nu informatie op te staan. Voor zover ik het nu begrijp gaat Water Natuurlijk als lijst meedoen.

In oktober meer hierover (ik realiseer me nu dat ik een beetje vroeg ben). Kijk hier voor meer informatie over het waterschap bij jou in de buurt:

Aa en Maas
Brabantse Delta
De Dommel
Rivierenland
Zeeuwse Eilanden

 

schoon water

This Post Has One Comment

 1. Dag Ron,

  Even een berichtje van mij, je weet wel de groene AB bestuurder van De Dommel. Zie onze Website Water Natuurlijk deze wordt bij jullie club van harte aanbevolen!!
  De lijstinvulling volgt eind juni begin juli dan zijn de selectiegesprekken voor de 3 waterschappen klaar.

  Ik ben onlangs meegeweest met NCRV TV om opname te maken voor TV programma Natuurlijk in de Moerputten. Uitzending november 2008 net voor de verkiezingen.

  Tot ziens en hou je taai!

  Gr
  Wim van Thiel,

Geef een reactie