Volgende week vrijdag ga ik (als ik het qua tijd allemaal red) naar de opening van de tentoonstelling Wie kan ik nog vertrouwen? in Nationaal Monument Kamp Vught. Met een deel van de fractie was ik er al eerder, zie hier. Bij de opening zal Gerard van Maasakkers een optreden verzorgen en gaat gedeputeerde Onno Hoes met enkele mensen in discussie.

Eén van die mensen is Anna Tijsseling, een tijd geleden nog fractiemedewerker van de SP-fractie in de Tweede Kamer, nu bestuurslid van Fem Fusion. Anna was ook aanwezig toen we voor het eerst probeerden een roze club in de SP op te richten.

De tentoonstelling gaat over homoseksualiteit in nazi-Duitsland en in bezet Nederland. Ook in Kamp Vught werden mannen met de roze driehoek gevangen gehouden. Hierboven een filmpje van een optreden van Gerard van Maasakkers bij een eerder optreden van hem in Kamp Vught.

This Post Has One Comment

  1. Ik zou gaan !!! maar wie ben ik !!!

Geef een reactie