Vrije markt?


Dit affiche trof ik aan in de metro van Stockholm. De foto laat een treinongeluk in Nederland zien met het onderschrift: “Mer konkurrens? Vi har ett bättere förslag.”

Vrij vertaald: “Meer concurrentie? Wij hebben het betere voorstel.” Er is wel een beetje gegoocheld met de foto, want zulke blauwe treinen rijden er in Nederland niet (meer). Maar de boodschap is helder. Dit is de campagne van SEKO (in het Zweeds), maar gelukkig hebben ze ook een Engelstalige pagina. Daar is het volgende te lezen:

The Union of Service and Communication Employees – is a national Swedish trade union organising around 140 000 members. These are divided into nine sectors: State administration, Energy, Defence, Post, Telephone, Traffic, Care, Roads&Railways, and Seafarers. Postmen, engine drivers, roadworkers and penologists are some of our many occupational groups.

SEKO is dus een vakbond. We zagen meerdere affiches met hetzelfde thema. Elektriciteitsmasten die hopeloos in de knoop raakten en een brug die maar half was gebouwd. Geen privatisering dus, is ook de boodschap voor de Zweden. Klik hier voor de Engelstalige webstek.

This Post Has 2 Comments

  1. Tuurlijk! Wat dacht je!?

Geef een reactie