SP Roze-netwerk-nieuws

SP Roze-netwerk-nieuws

Met de verhuizing in aantocht, blijft er minder tijd over voor andere werkzaamheden. Nu moet ik volgend weekeinde kiezen tussen het SP Roze-netwerk op een heel lastig tijdstip of zondag een ontmoeting met de Palestijnse homobeweging…

SP Roze of…

Nu moet ik volgend weekeinde kiezen tussen het SP Roze-netwerk op een heel lastig tijdstip of zondag een ontmoeting met de Palestijnse homobeweging…

Ik heb na de laatste bijeenkomst niet meer geblogd omdat ik er zó teleurgesteld van terugkwam. Het leek wel of we helemaal terug bij af waren. Ik moest echt nadenken of ik daar mijn energie nog wel aan zou besteden. En dan bedoel ik het roze netwerk, niet het roze werk hoor.

Maar toen kwam er weer een uitnodiging (voor volgende week zaterdag) om er nog eens over te praten. Maar we praten al zo lang en blijkbaar is er iets of iemand die het gesprek over dit onderwerp tegenhoudt binnen de partij. Toen het me ook een hele dag zou afhouden van inpakken van verhuisdozen was de keuze snel gemaakt. Het wordt zondag:

Graag nodigen wij u uit voor een welkomstontvangst van de Palestijnse homo/lesbische en transgenderorganisatie
Al-Qaws (de Regenboog).

Haneen Maikey, een Palestijnse lesbische vrouw uit Israel, directeur van de nieuwe groep, en bestuurslid Rafaat willen in Nederland graag kennismaken met mensen uit de lesbische en homobeweging.

Voor Palestijnen is het leven op dit moment al allesbehalve makkelijk; voor Palestijnen die openlijk als lesbo of homo willen leven geldt dat nog veel meer. Het zijn moedige en interessante mensen.

Laat men nu niet denken dat ik wat dit onderwerp ineens in een diepe winterslaap ga, want dat doe ik nadrukkelijk niet. Maar het netwerk is net een stap te ver. Nu belemmert het me ook nog om zaken aan de orde te stellen omdat ik een roze netwerkstempel op mijn voorhoofd heb. Roodvoorroze.hyves heb ik vandaag ook maar opgeheven. Het is even niet anders.

Ander nieuws

SP-Tweede Kamerlid Nathalie de Rooy is opgestapt als volksvertegenwoordiger. Persoonlijke omstandigheden. Ze was – toevallig of niet – wel woordvoerder homo-emancipatie en kwam als zodanig niet echt uit te verf. Voor Nathalie persoonlijk een drama lijkt me en ik wens haar veel sterkte. Benieuwd wie nu woordvoerder wordt en of die wel de ruimte krijgt er iets van te maken.

Een lid van het roze netwerk is door het partijbestuur aangewezen als lijsttrekker bij de Europese verkiezingen in juni dit jaar. De naam publiceer ik pas als die op sp.nl staat. Ik heb het uit betrouwbare bron, maar er is nog niets officieel bekendgemaakt.

Des te benieuwder ben ik naar het verkiezingsprogramma van de SP voor het Europees Parlement. Ik hoor geluiden dat er nauwelijks roze punten in het concept-programma zijn overgebleven. Interessante situatie: een homoseksuele lijsttrekker en geen aandacht voor de roze zaak. Maar hier geldt, ik oordeel pas als ik het gelezen heb.

Geef een reactie