Ziekenhuis, Partijbureau, nachttreinen

Vandaag weer op pad geweest naar Rotterdam voor een tweede controle in het ziekenhuis. Daarna naar het partijkantoor om alvast de banier en de hesjes op te halen voor Roze Zaterdag. Bij thuiskomst de schriftelijke vragen over de Klimaatconferentie afgemaakt en verzonden en toevallig zaten vandaag ook de antwoorden op mijn eerste vragen bij de post.

Voor de vaccinatiestudie naar ziekenhuis

In het ziekenhuis was alles goed. Het hartfilmpje was zeldzaam goed volgens de internist. Ik weet niet meer exact hoe ze het zei, maar het klonk allemaal mooi: Veel zuurstof in het hart, stevige hartspieren en een zeer regelmatige curve (hartslag?). Zoiets. Verder waren de CD4-cellen stevig gedaald (hiermee wordt de weerstand gemeten) van 850 naar 570. Niet interessant volgens de dokter, als het virusgehalte maar laag blijft. Die uitslag komt donderdag pas. Een gezond iemand heeft tussen de 750 en 1200 CD4-cellen. Bij een stevige griep daalt het aantal cellen tijdelijk.

Roze SP

Na drie kwartier stond ik al weer buiten en ben ik naar de Vijverhofstraat gereden. Daar zou de banier die de SP voor Roze Zaterdag heeft gemaakt klaarstaan, samen met 25 hesjes voor SP-ers die meelopen in de parade. De vouwblaadjes waren al wel gedrukt, maar nog niet gesneden en gevouwen. Alles komt op tijd hier. Het bezoekje was een fijne gelegenheid om met de ontwerper en met de drukker van het vouwblad kennis te maken. Ook heb ik nog even met wat oude SP-bekenden uit het Rotterdamse bijgepraat.

Vragen Klimaatconferentie

Toevallig op de dag dat de vragen over de Klimaatconferentie verstuurd zijn, kwamen de antwoorden van Gedeputeerde Staten (GS) op onze vragen over nachttreinen voor Roze Zaterdag binnen per post. Ik had ze al gelezen op internet. Om kort te gaan: GS is op de hoogte van het belang van Roze Zaterdag, maar acht het regelen van vervoer een zaak van de organisatie en de gemeente. Jammer, een gemiste kans. Het zou een mooie proef voor de aansluiting op het nachtnet van de NS zijn. Daar ijveren we als provincie toch ook al een tijdje voor. Hier vind je de volledige antwoorden van GS.

Geef een reactie