Vandaag fractie


Vandaag voor het eerst na de zomervakantie weer fractie-overleg. Met een volle agenda, maar een uitgedunde fractie zijn we er weer stevig aan begonnen.

Altijd lastig om te bloggen over het fractie-overleg. Heel veel verder dan dat de sfeer goed was (was ook zo) en dat we aardig wat onderwerpen besproken hebben kom ik vaak niet. Veel onderwerpen komen later terug via schriftelijke vragen, moties of amendementen en hebben te maken met de strategie van de fractie.

Wat voor mij interessant was is de behandeling van veevoerfabriek De Heus Ravenstein in de commissie Economie, Mobiliteit & Grote stedenbeleid (cie EMG).  Ik ben geen lid van die commissie, maar ben in deze periode wel steeds woordvoerder geweest over dit onderwerp. Dat blijf ik ook doen, al doe ik het als vreemde eend in de bijt (= cie EMG). Wel kreeg ik huiswerk mee, ik moet nog een korte notitie hierover voorbereiden.

Ook interessant: wat te doen met de waterschapsverkiezingen. Ik schreef er al eerder over. Als partij geven we geen stemadvies, maar individuele fractieleden mogen dat wel. Hierbij dan maar: stem wat mij betreft op ‘Water  Natuurlijk‘.

Verder had ik nog wat bespreekpunten aangedragen, waaronder de huisvesting van Poolse arbeiders die de gemeente Deurne wil gaan legaliseren, daar waar het eerst illegaal was. Nog altij hoogst ongewenst en ongepast om mensen die hier komen wonen en werken zo te behandelen. Het betreft dezelfde bedrijfsruimte als waar ik een jaar geleden op stuitte, zie hier. We nemen het mee in de discussie over ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen in Brabant.

Tot slot mag ik binennkort mijn neus weer steken in een stinkend zaakje, meer hierover in een later stadium.

This Post Has One Comment

 1. Actie vraagt om Reactie !! Nieuwe ontwikkelingen met name huisvesting Polen.
  Zie hier: Kritiek plan buitenlanders Industrieweg

  Had deze week nog contact met een fractievoorzitter. Die stelde het volgende: als ze er 8 uur of meer kunnen werken dan is het ook niet zo erg dat ze er 5 uurtjes slapen. Milieu daar hebben ze in deurne nog nooit van gehoord!!

  Deze tekst heb ik gejat van de Gemeente Deurne LET WEL, WIJ ZULLEN NIET BERUSTEN IN DEZE TEGENSTRIJDIGHEDEN !! En dat zal ik ook niet DOEN !!!

  Ron en Fractie SP BEDANKT voor Jullie Steun !!

  GR JACK

Geef een reactie