Familie & Varkens

Het was een druk, vermoeiend, maar wel een leuke dag, zondag. ’s Ochtends in alle vroegte naar de verjaardag van ons oudste nichtje Mejin. Daarna naar het openingsfeestje van de nieuwe fokzeugenstal van de buren en tot slot ons eigen feestje: Cees en ik waren 8 jaar getrouwd!

Verjaardag nichtje

Dat we al om 10.00 uur bij mijn zus en zwager arriveerden had alles te maken met de verwachte drukte. En als ik ergens niet tegen kan is een grote verzameling herrie om me heen. Ik ben erg prikkelgevoelig geworden en dat slaat onmiddelijk over op mijn energie. Een beetje dom was het wel, want je kunt beter een groot geroezemoes hebben dan drie kinderen die elkaar in hun enthousiasme overschreeuwen. Dat laatste is dus vermoeiender voor me. Maar Mejin zag er prachtig uit en was het stralende middelpunt!

Opening varkensstal

Na eerst een uur op bed te hebben doorgebracht (batterij weer opladen) ben ik met gemengde gevoelens samen met Cees naar het openingsfeestje van de nieuwe fokzeugenstal van de buren gegaan. Gemengde gevoelens omdat we het ontzettend goed getroffen hebben met de buren hier, maar tegelijkertijd heb ik mijn bedenkingen hoe met name met varkens in de gangbare landbouw omgegaan wordt. En dat is hier in de buurt niet anders. Ik begrijp dat de buren blij zijn met de uitbreiding van het bedrijf. Eén van de zonen moet een financieel gezonde boerderij over kunnen nemen, en in het huidige gangbare systeem kan dat vaak niet anders dan door flink uit te breiden.

Voor je het weet beland je met mensen die je graag mag in een uitzichtloze welles-nietes-discussie. Het is wel goed om met eigen ogen te zien hoe het er hier aan toe gaat, ik heb er veel aan in Provinciale Staten. Door gesprekken met de buren word ik zelf ook wel eens op een ander spoor gezet. En niet alles is altijd wat het lijkt. Het is niet altijd gif wat er gespoten wordt, en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan. Maar om op de varkens terug te komen, ik ga mijn gedrag wel wat aanpassen. Vegetariër worden lukt me niet, maar voortaan eet ik óf biologisch vlees, óf als het niet voorhanden is gewoon vis of vegetarisch. Dus geen Mc Chicken meer voor mij, hoe lekker ik dat op zijn tijd ook vind.

Trouwdag

En dan was het zondag onze achtste trouwdag. Niet echt een kroonjaar natuurlijk, dus geen uitbundig gefeest dit jaar. Maar wel gezellig met Cees wat ondernomen.

This Post Has 2 Comments

  1. Van harte gefeliciteerd !!

    En als je nog vegetarische recepten zoekt ben je bij ons aan het goede adres ;-))

    De vegahamburgers van McDonalds zijn overigens erg lekker .Joep [3] is er gek op .

    Liefs , Monique

Geef een reactie