Untenu-nieuws

Nieuws van Untenu: we boden de eerste hulp via nieuwe coördinator; nieuwe projecten in voorbereiding; Benefietmiddag 17 mei gaat door.

Untenu: transvrouw geholpen

Na de overstap naar een andere coördinator moest er eerst het nodige werk verzet worden. We gaan niet meer over één nacht ijs, en Untenu financiert nu per projectvoorstel of hulpvraag. Vorige week kregen we een noodkreet uit de provincie Battambang waar een transgender ziek was geworden. Ze bleek geen geld te hebben voor transport naar het ziekenhuis. Gevolg: ze was gestopt met de inname van hiv-remmers en werd ziek.

Via het netwerk in de provincie hebben we met spoed geld ingezet voor eerste medische hulp en voedselvoorziening. Nu bekijken we hoe we dit in de toekomst voorkomen kan worden. Inmiddels gaat het weer wat beter met haar.

De leefomstandigheden zijn van de transvrouw.

Meer werk in voorbereiding

Zoals gezegd kost de voorbereiding nogal wat tijd. Zo hebben de vrijwilligers in Cambodja momenteel enkele groepen in het vizier die lange-termijnhulp nodig hebben. Ook zijn er enkele lesbische vrouwen met hiv waarvoor nu een plan gemaakt wordt die hen op termijn in staat moet stellen in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Wanneer de plannen concreet worden en voldoen aan onze eisen van zorgvuldigheid zal Untenu dit financieel ondersteunen.

Daarnaast is er een groepje transgenders waarvan de hiv-status niet duidelijk is. Gezien hun achtergrond (sekswerker) is de eerste prioriteit nu om hen te overtuigen zich te laten testen. Dat is nog een hele opgave. Pas dan kan bekeken worden of ze in aanmerking komen voor hulp en begeleiding door Untenu.

Benefietmiddag 17 mei Den Bosch

De benefietmiddag ten bate van Untenu gaat definitief door op 17 mei, vanaf 15.00 uur in Café de Gouwe Sleutel in ‘s-Hertogenbosch. In ieder geval zullen Meander & Bijoux optreden, er wordt een gedeelte van de film ‘Karma?’ vertoond en er is een loterij.

Geef een reactie