Huub Beckers is overleden

Huub Beckers is overleden

Afgelopen maandag is Huub Beckers overleden, dit verdrietige nieuws bereikte ons pas op vrijdag, de dag voor de vergadering over de toekomst van stichting Untenu.

In Memoriam Huub Beckers

Het werk van de stichtingen AidsCare en Untenu lagen in elkaars verlengde: beiden in Zuidoost Azië, AidsCare in Thailand en Untenu in buurland Cambodja. Het verschil was dat de mensen van AidsCare echt met de handen aan het bed zaten. De bedden van het hospice voor mensen met aids in Lopburi, Thailand.

Zowel Jan Straatman als Huub Beckers verbleven langere perioden in het aan het Boeddhistisch klooster verbonden hospice. Zij deden wat maar weinigen gegeven is te doen: ze stonden mensen in hun laatste maanden, weken, dagen en uren bij. Mensen die nergens anders terecht konden, voelden de nabijheid en liefde van deze mannen.

In 2018 werd stichting AidsCare opgeheven. Later dat jaar overleed Jan, een grote leegte achterlatend.

Huub zette zijn werk in Lopburi voort. Inmiddels was stichting Untenu opgericht. Ook ons werk had een plekje in zijn hart, we konden altijd op zijn steun rekenen.

De corona-pandemie maakte het onmogelijk om de afgelopen twee jaar naar Zuidoost Azië af te reizen. Waarschijnlijk had Huub zijn volgende reis al weer gepland. Ik ben er zeker van dat het verdriet om het verlies van deze intens lieve man groot is. Zowel bij de familie in Maastricht, de mensen van stichting AidsCare in ‘s-Hertogenbosch en vooral in Thailand is het verdriet enorm.

Ik wens iedereen veel sterkte toe met dit verlies.


Lei Lennaerts en Jan van Velthoven schreven een mooi In Memoriam die op de AidsCare-pagina is te lezen, klik hier.

Geef een reactie