Sterksel in rep en roer

Gepubliceerd op 2 minuten leestijd 91 x bekeken

20090922_lozing_reiling_sterksel
Sterksel is in rep en roer, en het eind is nog niet in zicht. De CDA-politica die in dienst was bij Reiling schijnt haar functie na alle ophef te hebben opgegeven, en de webbeheerder van sterksel.nu werd gedwongen om bepaalde foto’s en linken te verwijderen.

Heel verstandig van de CDA-politica, Wilma van der Rijt-van der Kruis, maar een beetje laat. Pas nadat mijn schriftelijke vragen aan Gedeputeerde Staten in de pers vermeld werden, begon het gedonder in Sterksel. Druk op mensen om hun mond te houden, bijvoorbeeld. Eerder schreef ik hier al over.

20091222_cda_reiling_vanderrijt-vanderkruisLinks op de foto huidig fractievoorzitter van het CDA in Heeze-Leende en tevens vice-voorzitter van het CDA Brabant, Wilma van der Rijt-van der Kruis. Tot voor kort óók werkzaam bij Reiling, maar volgens diverse bronnen achtte zij het inmiddels wijzer haar functie bij dit bedrijf op te geven.

Wat mij ook ter ore komt – en dat is veel kwalijker – dat tegen bepaalde personen een klacht zou worden voorbereid wegens smaad tegen het gemeenteraadslid (ook ik ben gewaarschuwd). Ik kan niet méér bedenken dan dat genoemd is dat zij werkt bij het bedrijf dat zoveel overlast veroorzaakt. Is dat smaad?

Is het smaad om te schrijven dat iemand die zó is vervlochten met de plaatselijke en provinciale politiek zich verre zou moeten houden van een bedrijf dat de regels aan haar laars lapt? Regels die ze wellicht later als wethouder of raadslid mede zou moeten handhaven? Of haar partijgenoten in Gedeputeerde Staten?

Vind ik niet vreemd om te schrijven. Het CDA-verkiezingsprogramma rept met geen woord over milieu, Landbouw-Ontwikkelingsgebieden (LOG’s). Dit soort zaken zijn keurig weggestopt in hoofdstukken als economie en bestuur (klik hier). Inwoners van Heeze, Leende en Sterksel moeten wel weten waar ze aan toe zijn als gerept wordt van ‘Voldoende vestigingsmogelijkheden voor lokale bedrijven op lokale bedrijventerreinen, inclusief een goede ontsluiting’ en ‘het CDA wil overgaan tot uitvoering van het reconstructieproces’.

Daar kun je in elk geval zonder blozen Reiling én het LOG Chijnsgoed mee vooruit helpen.  Met alle verkeers- en stankoverlast van dien. Overigens is mw. Van der Rijt-van der Kruis niet de enige op de CDA-lijst die in dienst is bij Reiling. Ook de nummer 23 van de kandidatenlijst – Toon Liebregts – is er in dienst als operationeel manager.

Hieronder wat foto’s van een illegale lozing in een maïsveld door het bedrijf. De foto’s moesten van sterksel.nu verwijderd worden, dan plaats ik ze hier maar. Dan kan de bezorgde burger ze nog ergens zien. Op internet staan nog meer foto’s. Ik vond deze webstek, klik hier en ook deze, klik hier.

20090922_googleearth_218
klik op bovenstaande foto voor een vergroting

20090922_lozing_reiling_sterksel2

20090922_lozing_reiling_sterksel3

5 Commentaires
 • Wilma van der Rijt
  22 december 2009

  Dag Ron,
  Misschien is het handig om met mij kennis te maken alvorens een aantal veronderstellingen te doen.

  Met vriendelijke groet
  Wilma van der Rijt

 • lambert
  22 december 2009

  Als ik dit lees zijn er mensen die zich bang laten maken door bepaalde figuren die ter kwadertrouw zijn. Dit kan nooit getolereerd worden, het redelijkheid beginsel is ondermijnd en daardoor is men al in overtreding.
  Van milieu criminelen is maar een antwoord, doorvechten en alvast om te beginnen, Planschade van af begin gaan vast leggen, woz naar onder brengen, letselschade indienen. Alleen met zulke middelen kan men naar het europeese hof in Den Haag.
  Veel sterkte met vriendelijke groeten, Lambert

 • Roel van Duin
  25 december 2009

  Onderstaan bericht geplaats op http://www.sterksel.nu onder verantwoordelijkheid van de Dorpsraad om 14.00u-25 Dec 2009
  Webmaster
  Na ruim vijf jaar met veel ambitie te hebben gewerkt aan onze dorpswebsite sterksel.nu, heeft Roel van Duin besloten om te stoppen als webmaster. De Dorpsraad is Roel zeer erkentelijk voor het vele werk dat hij voor de website heeft verricht. Hebt u berichten voor op sterksel.nu? Het e-mailadres daarvoor blijft dorpsraad@sterksel.nu.
  Geplaatst op 25 Dec 2009

 • Gerard
  26 december 2009

  Sterksel is zo maar niet in rep en roer. Laat de handhaver zijn werk goed uitvoeren en alles komt goed.

 • maria
  27 december 2009

  Gerard weet kennelijk niet wat de handhaver doet. Dat de handhaver(s)een en ander constateren ligt, gegeven de commotie in het E.D., bij Reiling en het CDA nogal moeilijk. Heeft dit alles soms iets te maken met het plotseling verdwijnen van de webmaster van http://www.Sterksel.nu ? Als het zo blijft doorgaan verdwijnen er misschien wel meer mensen, maar dan als gevolg van gezondheidsperikelen.