Roze Zaterdag Den Bosch

Roze Zaterdag Den Bosch

Alle seinen staan op groen – of moet ik zeggen roze – voor een mooie Roze Zaterdag Den Bosch. Eigenlijk Oss én Den Bosch, want de twee regenboogsteden trekken steeds vaker samen op, maar wij van Untenu focussen ons op 24 juni, Den Bosch.

Wij zijn op zoek…

Maar eerst nog even dit: Nu onze secretaris formeel aftreedt per 1 juli, en onze penningmeester aan heeft gegeven op termijn zijn taken over te willen dragen aan een opvolger hebben we bij Untenu het roer omgegooid. We leggen de focus eerst op het zoeken naar een penningmeester. Eén van de belangrijkste functies binnen de stichting namelijk. En kandidaten zijn dun gezaaid, daarom hebben we de vacature ruimer opengesteld. Affiniteit met onze doelgroep (LHBTI’s, hiv, Cambodja) is een vereiste. Iedereen die zich hier toe aangesproken voelt, én uiteraard over de benodigde ervaring en vaardigheiden beschikt is uitgenodigd te reageren.

Lees de vacaturetekst hier, en een verzoek van mijn kant: deel die pagina! -> klik hier voor de vacature op untenu.nl.

Roze Zaterdag Den Bosch

Je moet wat als je geld bijeen schraapt voor het goede doel, dus zo treed ik als Sheilla samen met mijn oude tante Zarah op, waar ze ons maar betalen voor onze diensten. En alles wordt meteen in de kas van Untenu gestort. En daarnaast organiseren we activiteiten rond Wereld Aids Dag Rotterdam en AIDS Candlelight Memorial. Tot slot, en dat is komende zaterdag al – staan we op LHBTI-evenementen als Roze Zaterdag en Rotterdam Pride.

Rotterdam Pride had de primeur vorig jaar, en we hebben er veel van geleerd. We moeten bezoekers naar onze plek loken met iets leuks. En mensen moeten kunnen doneren met klinkende munt, knisperend papier, maar zeker ook met hun pinpas of credit card. Dat laatste hebben we meteen geregeld na Rotterdam Pride en nu is er naast de donatiedoos voor harde contanten ook een pinapparaat waarmee contactloos, maar ook op de ouderwetse manier gepind kan worden.

We hebben ook geleerd dat we iets te bieden moeten hebben, mensen laten zich niet zomaar in de tent lokken. Bij Roze Zaterdag Den Bosch (komend weekend, 24 juni) stan we met Stichting Untenu op de kunst- & informatiemarkt rond het Nachtegaalslaantje/Hekellaan (ter hoogte van de ingang van de ondergrondse parkeergarage).

Wat gaan we doen? Voor €15,- mag u op de foto in Cambodjaanse stijl. Twee professionele fotografen zetten u digitaal op de kiek, die u dan later via -email krijgt thuisgestuurd. Daarnaast hebben we Cambodjaanse regenboogsjaals in de aanbieding voor €15,- per stuk. Ze zijn gemaakt door oudere LHBTI’s in Cambodja die op deze manier in hun levensonderhoud voorzien. Met de verkoop steunen we niet alleen de makers, maar met de opbrengst helpen wij weer arme LHBTI’s die leven met hiv in Cambodja.

Samenwerking

De foto bovenaan dit blog is gemaakt door mijn neef Mark van den Heuvel (die ook de maker is van de nieuwe profielfoto van mij hier). Hij heeft van zijn passie zijn beroep gemaakt, kijk eens op zijn webpagina. Zijn foto’s zijn ook opgenomen in de kunstroute i.h.k.v. Roze Zaterdag Den Bosch. De kleding voor de foto’s mochten we lenen van Cambodja-Nederland Vereniging. Allemaal zeer bedankt voor de medewerking!

This Post Has One Comment

  1. “Mijn oude tante Zarah…”
    Zij heeft nog menig helder moment en is bij tijden verbazend dartel.
    En toch altijd zo mild en zacht – ter compensatie van haar (zogenaamd eeuwig jonge) vaak vileine nichtje Sheilla. Maar ze hecht wel aan rechtvaardigheid en wenst ook met respect bejegend te worden.
    Of dat even genoteerd kan worden.
    Dank u!

Geef een reactie