Rotterdam Pride 2018

Rotterdam Pride 2018

Twee dagen lang stonden we met onze stand op Rotterdam Pride. Terwijl wij van Untenu de bamboe-stand optuigden op het festivalterrein op het Schouwburgplein, liep een bonte stoet door de straten van Rotterdam tijdens de Pride Walk. 

3e x Rotterdam Pride

Voor Untenu is Rotterdam Pride het hoogtepunt van het jaar. Het is ondertussen uitgegroeid tot het grootste podium om onze boodschap te verkondigen én om geld op te halen waarmee we in Cambodja noodhulp, scholing en betaalde stages financieren. De afgelopen editie was onze derde keer en omdat Rotterdam Pride voor het eerst op de zondag een familiedag had georganiseerd besloten we de bamboe-stand te laten staan en twee dagen ons best te doen.

Het weer was goed, dus alle seinen stonden op groen voor een prachtige pride. De bonte stoet – met daarin ook de niet bepaald inclusieve groepering de Roze Leeuw (voorheen de Gayservatives) – kwam omstreeks hal één aan op het Schouwburgplein. Omdat de Pride Walk elk jaar meer deelnemers trekt is het evenemententerrein ook meteen mooi gevuld. Het podium stond gelukkig niet meteen naast onze stand zodat we wel het gedreun hoorden, maar ook nog zinnige gesprekken konden voeren.

Ferdi had de haarkleuractie in de aanbieding, Xandra de stoelmassages en verder waren de regenboogsjaals en de regenboogpolsbandjes in de aanbieding. De eerste dag verliep wat stroever dan dag twee vreemd genoeg. Waar we vorig jaar €500,- op één dag ingezameld hadden, bleven we nu op de zaterdag op minder dan de helft steken.
De tweede dag echter – Unicorns & Zebras – was voor ons een klapper. De polsbandjes bleken plots in trek om in te vlechten bij kinderen. Dus hup! Naar de Etos voor elastiekjes en voor we het wisten werden vooral meisjes doorverwezen naar onze stand.

Betrokkenheid & desinteresse

Regenboogsjaals verkochten ook behoorlijk en zo maakten we de voor ons tamme zaterdag meer dan goed. Het was drukker, maar bovenal veel ontspannener op de familiedag van Rotterdam Pride. En het weer werkte twee dagen mee. De betrokkenheid van de roze ouders viel echt op. Hee; geïnteresseerd in het verhaal-achter-de-sjaal. Gelukkig hadden we ook de folder in twee talen paraat. Maar niet iedereen boeide het wat we met het geld doen. Een man antwoordde op mijn vraag of hij er een folder bij wilde zodat hij kon lezen wat er met zijn geld gedaan werd: “O, dat interesseert me niet!”. Oké dan. 

 

 

 

Twee van deze foto’s heeft hebben het tot heel groot affiche geschopt:

[flickr_set id="72157693925898995"]

Geef een reactie