Rotterdam in de mist

Rotterdam in de mist

Het loont om in Rotterdam vroeg op pad te gaan, zeker in deze corona-tijden. Het was nog schemerig en mistig toen ik vrijdag ging wandelen.

Mistig Rotterdam

Het plan was om de Erasmusbrug te fotograferen bij mist, in de spotlichten. Vrijdagochtend was het zover: mistig. Snel ontbijten en naar buiten. Van onder Het Nieuwe Instituut had ik een mooi uitzicht op Het Depot, met het sculptuur van Auke de Vries op de voorgrond:

Art Depot - Rotterdam

Depot van Museum Boijmans Van Beuningen.

Het lichtkunstwerk onder Het Nieuwe Instituut scheen overwegend ijzig blauw deze ochtend (zie foto bovenaan).

Ik liep verder langs het gesloten Museum Boijmans Van Beuningen en zag dat ‘Sylvette’ van Pablo Picasso in de schemerige nevel mooi uitgelicht was. Terwijl ik mijn handschoenen uitdeed om de camera op de telefoon te openen floepte de openbare verlichting uit. Weg magie, en waarschijnlijk ook op de Erasmusbrug.

Erasmusbrug Rotterdam

Onder de Erasmusbrug.

Ik schrok van de impact die corona heeft op de stad. En dan bedoel ik niet het grote aantal besmettingen, als wel de tekenen des tijds die nog altijd zichtbaar zijn. Restaurant Prachtig, gelegen tegen de brug met een heerlijk terras aan het water stopt er ook mee. Althans dat dacht ik. Want toen we vandaag richting Noord wandelden bleken meer horecagelegenheden een zelfde makelaarsbordje aan de gevel te hebben…

Soon For Rent

Prachtig.

Via Het Park terug

Water Drain Cover

Dat er half december nog opvallend veel groen te zien is, zag ik onder een met mos en kleine plantjes begroeide putdeksel, een een nog vol in het blad zittende boom. Het was nog steeds heiig, en dat zorgde weer voor een mooi plaatje:

Het Park - Rotterdam

Lorch Needle Carpet

Het begon te druppelen en langzaam loste de mist op en maakte plaats voor een regenbuitje. Nog net tijd voor een foto van het oranje naaldentapijt van de lariks. En even doorstappen naar huis.

Corona in Rotterdam

De zondagse wandeling via Rotterdam Noord bood meer corona-beelden. Een grote graffiti op de H&M op een onmogelijke plek (‘Alles gaat kapot’). Een poster met F*CK CORONA en nog meer te huur-bordjes van makelaarsduo Rutte & De Jonge.

COVID Test Site

Navigeer met de >voor meer foto’s, of klik hier.

Lees hier eerdere ‘corona-blogs’ op deze site.

Geef een reactie