Vandaag is de zitting bij de Raad van State over de milieuvergunning die de provincie heeft verstrekt aan De Heus Ravenstein. De bezorgde bewoners hebben er vertrouwen in, ik duim voor ze.

Zitting over de milieuvergunning die het college van gedeputeerde staten van Noord-Brabant heeft verleend aan een mengvoerbedrijf voor een veevoerfabriek aan de Maasdijk in Ravenstein. De vergunning maakt de uitbreiding van de productiecapaciteit mogelijk.

Een aantal inwoners van Ravenstein en het college van burgemeester en wethouders van Oss zijn het niet eens met de vergunning. Zij vrezen onder meer geluids-, geur- en stofoverlast. Daarom komen zij in beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Ook het mengvoerbedrijf komt in beroep. Het bedrijf is het er niet mee eens dat ’s nachts tussen 6.00 en 7.00 uur geen vrachtwagens van zijn terrein mogen vertrekken. Het provinciebestuur heeft dit bepaald, omdat de vrachtwagens te veel lawaai zouden maken. Volgens het bedrijf heeft hij ‘bestaande rechten’. Daarom zouden de vrachtwagens wèl op die tijden mogen vertrekken, aldus het mengvoerbedrijf.

Natuurlijk zal ik meer doen dan duimen alleen. Als de rechter een uitspraak gedaan hebben is de politiek weer aan zet.

Geef een reactie