Dan toch een beetje kunst. Niks voor ons, maar van alle voornemens om musea te bezoeken is vandaag pas iets terecht gekomen: Centre Pompidou.

Volgens het museum de grootste collectie moderne en hedendaagse kunst van Europa. Als tiener was ik er al eens geweest, maar voor zover ik me herinner kon die kunst me weinig boeien. Nu wel. Weer mooie werken gezien.

Het gebouw zelf is – voo wie het wil zien – al een beleving op zich. Ik vind het altijd leuk om te kijken hoeveel Nederlandse werken er hangen/staan. Wat me is bijgebleven: Mondriaan, Van Doesburg en Dibbets. Van de laatste was een groot werk te zien, dat is aangekocht met steun van de Postcodeloterij en nog een Nederlands fonds. Beetje vreemd wel, dan met ‘ons’ geld een Nederlands werk naar een Frans museum gaat. Het is in elk geval publiek te bezichtigen.

Nog in de pijplijn: een blog over het rookbeleid in Frankrijk en het grote contrast tussen de jurkjes van € 800,- en de (echt) vele verwaarloosde clochards op straat.

Geef een reactie