Wijknetwerker van het Oude Westen

Wijknetwerker van het Oude Westen

Ons buurtje ligt aan de rand van het Oude Westen, en mist daardoor verbinding met de wijk. Toen was er plots de wijknetwerker, hij verbond groene ideeën aan de praktijk.

Wijknetwerker Oude Westen

Tom Warnik is de wijknetwerker van het Oude Westen. Toen ik het idee had om meer groen te realiseren in onze buurt ben ik in contact gekomen met Tom. Die bleek meteen te porren voor het idee om rond de boomsingels van de drie grote platanen op ‘ons’ trottoir grote groenvakken te creeëren. Zoals je verderop in het knipsel kunt lezen is Tom letterlijk een netwerker. Hij is geen beleidsambtenaar, maar zit aan bij veel overleggen met ambtelijke diensten waardoor hij ideeën en problemen kan agenderen en zo de verbinding leggen tussen wijkbewoners en de gemeente.

https://www.flickr.com/photos/ronvanzeeland/51134936321/in/dateposted-public/
Kersverse groenvakken voor de deur.

Met de groenvakken hierboven ging het supersnel omdat het trottoir opengebroken moest worden. Lees ook ‘Groene zeperd met goede afloop‘. Inmiddels bloeien de rozen en andere planten. Helaas hebben we het nog niet voor elkaar gekregen het eilandje tussen fietspad en secondaire weg te verfraaien. De gemeente wil kennelijk alleen gras op markante plekken.

Maar we geven het niet op, saai kan altijd nog. Lees hieronder het interview met Tom Warnik die ons project als voorbeeld noemt:

Oude Westen
Klik op de afbeelding voor een grotere versie (opent in nieuw tabblad).

Meer groen in aantocht

Als we de gemeentelijke diensten enthousiast krijgen dan gaan we de hoek om naar de Rochussenstraat. Daar liggen aardig wat tegels tussen de platanen die gewipt kunnen worden om plaats te maken voor groen.

Ondertussen proberen we de aanplant aan de ‘s-Gravendijkwal wat te beschermen tegen de zomerhitte. Binnenkort wordt water geven een stuk gemakkelijker. Als de grotere planten en struiken eenmaal goed aangeslagen zijn, dan kunnen ze aardig wat aan. Al moet er af en toe wel ingegrepen worden. Met succes heb ik een kerstboom en twee rododendrons gered van de ondergang. Ze dreigden het loodje te leggen omdat het te droog was.

Hieronder het foto-album op Flickr, dit wordt regelmatig aangevuld.

https://www.flickr.com/photos/ronvanzeeland/51318598331/in/dateposted-public/
Meer Tunnelzicht Groen in het foto-album op Flickr.

Geef een reactie