Necrose: op krukken & botdichtheid

Necrose: op krukken & botdichtheid

Gisteren voor het eerst wat afspraken op krukken afgewerkt én ik kreeg de uitslag van de botdichtheidsmeting i.h.k.v. de necrose.

Om met dat laatste te beginnen: er wordt gescand op de ruggenwervel en op een heupbeen. Bij de wervels was alles normaal, maar bij de heupmeting bleek de botdichtheid net onder het gemiddelde, wat zou kunnen wijzen op het begin van osteoporose (botontkalking).

Maar omdat de afwijking minimaal is kan er ook niets aan de hand zijn. Tweede maar: één van mijn medicijnen heeft als bijwerking: botontkalking. En dus wordt er volgend jaar weer een meting gedaan. Al met al betekent dat dat er pas sprake van een kunstheup kan zijn als botontkalking is uitgesloten.

Dat betekent dat ik zeker nog een jaar op krukken in het vooruitzicht heb. Tenzij – wat ik niet verwacht – de necrose (zie hier uitleg in eerder blog) alsnog geneest. Maar dat zou normaal gesproken ongeveer na een jaar moeten zijn gebeurd. En daarvoor duurt het nu al te lang.

Voordeel van het lopen met krukken is dat je om te beginnen jezelf dwingt om rustig aan te doen. Nadeel is dat je nu echt iedereen uit moet leggen wat er aan de hand is. Vandaar dit blog, dat scheelt wellicht al weer wat.

This Post Has One Comment

  1. Als een vervolg op mijn eerder bericht, moed er in houden !!
    Groetjes,
    Fred.

Geef een reactie