De draai van Onno Hoes

Over de draai die gedeputeerde Onno Hoes gisteren maakte. Zoals ik gisteren al schreef in de open brief aan hem, ben ik blij voor de inwoners van Ravenstein. Maar deze draai…

…en vooral zijn antwoorden in de vergadering van Provinciale Staten (PS) twee weken geleden kúnnen natuurlijk niet. Ik voel me dan  ook behoorlijk voor de gek gehouden.

Onno Hoes zondigt (politiek)

Dit is een zware politieke zonde. Tegen de volksvertegenwoordiging zeggen dat uitstel van een ontwerpvergunning niet mogelijk is en dat je geen rekening kunt houden met nieuwe, strengere regels en twee weken later vrolijk met de mededeling naar Ravenstein komen dat het wél allemaal mogelijk is. In PS was ik even van mijn stuk gebracht toen zijn partijgenoot, de jurist Mieke Geeraedts nota bene, beweerde dat de provincie niet anders kón dan De Heus een ruimere vergunning te verlenen.

Dat alles blijkt nu allemaal onzin te zijn en feitelijk krijg ik achteraf gelijk. Ik denk niet dat het laatste woord hierover gezegd is. De uitspraken van de gedeputeerde van Milieu geven in elk geval een sprankje hoop dat een echte oplossing ook nog in zicht is. Ik zal er op blijven hameren dat dit bedrijf daar weg moet. Dat is voor alle partijen gunstig. De Heus kan dan zonder overlast, meer produceren, de gemeente Oss kan weer woningen bouwen en de inwoners zijn verlost van stank en vrachtwagens die over een smalle weg denderen.

Dit wordt dus vervolgd. In elk geval meld ik me vanavond bij de hoorzitting, eens kijken hoe het nieuws door de gedeputeerde gebracht gaat worden.

This Post Has One Comment

  1. Hallo Ron,

    Proficiat met dit resultaat.
    Ik hoop alleen dat De Heus nu niet naar vorstengraf komt, we hebben al genoeg vervuiling in Oss.
    Misschien is Uden een goede lokatie (zieken huis) schijnt gunstige ligging te zijn in Brabant.
    Of kan dit niet omdat er geen water in de buurt is.

Geef een reactie