Tot mijn grote schrik las ik dat mensen met een verminderde weerstand met name vatbaar zouden zijn voor de MRSA-bacterie. Die bacterie komt bij veel varkens voor en dus ook bij een aantal boeren.

Over mijn weerstand heb ik al een tijdje niet meer geschreven omdat de onderzoeken nu vierwekelijks plaatsvinden. De uitslagen komen dus ook minder frequent. Eentje kwam er vandaag al binnen: de weerstand is weer (eens) naar boven gegaan, naar 400 CD4-cellen nu. En vandaag een verzoek ontvangen om aan een onderzoek mee te doen over sexualiteit, soa en politiek (heel vrij en kort door de bocht vertaald).

Gelukkig maar die goeie uitslag, want weer een lage uitslag zou me toch ernstig aan het wankelen hebben gebracht over de voortzetting van het project. Waar ik nu nog op wacht is de uitslag van de virale lading. Een korte terugblik maar even. Mijn weerstand daalde vrij snel en onder het ‘behandelcriterium’. De weerstand is nu twee keer boven het behandelcriterium uitgekomen, nu dus voor de wtee de keer. Vorige keer was de virale lading voor het eerst gedaald onder de honderduizend-norm (daarboven wordt het virusgehalte niet meer geteld).

MRSA

bacterie
bacterie

De dokter meldde in haar berichtje ook nog in antwoord op mijn vraag dat een bezoek aan een zogenaamde MRSA-positieve boerderij geen probleem was voor mij. Werken op zo’n boerderij weer wel, maar dat is niet aan de orde. Ik mag dus gerust in de toekomst werkbezoeken afleggen. Al moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat ik vind dat er soms wel erg gemakkelijk over gedaan wordt. Maar goed, als ik al aan de artsen ga twijfelen, heb ik niets meer om op te bouwen. De aanleiding voor mijn vraag was het werkbezoek aan het gemengd bedrijf van VVD-er Jan Verhoeven en het nieuws de dag erop over varkensboeren en MRSA.

“Political Party Mapping: tracking policy positions on
Sexual Reproductive Health and Rights – HIV/AIDS.”
Ik dacht, ik zal het maar overnemen zoals het tot mij is gekomen. Dit is de titel van het onderzoek waarvoor ik door een vriend ben benaderd om aan mee te werken. Dat krijg je ervan als je én politiek actief bent en ook nog eens hiv hebt en daar niet al te geheimzinnig over doet.  Waar ik kan wil ik mensen op weg helpen, al leek mij het verzoek meer passen voor een Tweede Kamerlid van de SP. Voor het onderzoek moeten de studenten namelijk van elke in de Tweede Kamer vertegenwoordigde politieke partij ondervragen. Maar goed, de contacten met ‘Den Haag’ zijn beter dan ooit, sinds ik lid ben van de Brabantse Staten en meedraai in het kersverse homonetwerk van de SP.

This Post Has One Comment

  1. Goed nieuws Ron !Gelukkig!

    Dat van die MRSA en varkens kwam ik afgelopen vrijdag op de EHBO ook achter.Had dat nooit geweten en ik vroeg me dus ook meteen af wat de gevolgen daarvan waren voor alle bezoekers die even leuk naar de varkentjes komen kijken bij de bio-boerderij hier in de buurt.Of naar varkens op de kinderboerderij.

    groetjes , Monique

Geef een reactie