Hoe leg je ‘moe’ uit?

Hoe leg je ‘moe’ uit? Ik ben beter, dat wil zeggen, zo goed als maar kan. Maar bij alles wat ik onderneem ben ik meteen door mijn reserves heen.

Moe: streep door agenda

Na een fietstochtje en een kopje thee in Voltaire vandaag, dus maar het fractie-overleg mét het aansluitende etentje van morgen afgezegd. Maar hoe leg ik het uit?

Voor vanavond had ik kunnen kiezen uit een nieuwjaarsreceptie van de SP in Heusden en de politieke kletsavond in de Knillispoort. Allebei leuk, maar met één overeenkomst. En dat is dat beide activiteiten voor heel veel prikkels zorgen waardoor ik vrij snel ‘op’ ben.

Vanochtend gebeurde dat na een klein stukje op de fiets in koffiezaak Voltaire. Altijd een heel ontspannen sfeer, rustige muziek, hooguit acht klanten tegelijk. De muziek gaat ietsje harder, mensen gaan dus harder praten en ik raak op zo’n moment overprikkeld. Thuis kan ik pas helemaal mezelf zijn en daar merk ik dan pas hoe ik er aan toe ben.

Het is maar goed dat ik het zo een beetje uitprobeer, want een fractie-overleg met veertien mensen, laat staan een etentje met de partners er nog bij, hakt er dan helemaal in. Wat me dan rest is de komende dagen een beetje aan dit blog te rommelen en de krant te lezen en hier en daar wat huishoudelijke taken op te pakken. Vandaag hebben we een nieuwe versie van WordPress ingeladen en de komende dagen hoop ik dat daarvan al wat zichtbaar wordt op dit blog.

Geef een reactie