Krištof Kintera

Gepubliceerd op 0 reacties 1 minuten leestijd 588 x bekeken

In de Rotterdamse Kunsthal is momenteel een solotentoonstelling te zien van het werk van Krištof Kintera. Een aanrader voor wie van hedendaagse kunst houdt en ook graag lacht.

Krištof Kintera

Ik kende Krištof Kintera niet en dat is ongetwijfeld een gebrek in mijn opvoeding. Maar in die opvoeding speelde kunst sowieso niet zo’n grote rol. De eerste confrontaties met hedendaagse kunst – al weer ruim 25 jaar geleden – heb ik te danken aan mijn toenmalige vriendje. En dat ging niet zonder slag of stoot. Maar eenmaal open voor nieuwe en vreemde kunstuitingen gaat er ook letterlijk een wereld voor je open.

In de Kunsthal Rotterdam loopt nu dan de solotentoonstelling met één hal helemaal ingericht met werken van de Tsjechische kunstenaar Krištof Kintera.

Krištof Kintera - Kunsthal Rotterdam

Je loopt van de ene verbazing in de andere. Sommige vondsten zijn leuk, grappig, maar soms sta je echt te grijnzen of hardop te lachen. Andere installaties zijn weer cynisch, zoals de lekkende objecten. In het bijzonder de slaapzak met een lijk (althans die suggestie wordt gewekt). En soms is het gewoon mooi.

In ieder geval een aanrader, allesbehalve saai.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.