Kamerkoor?

Gepubliceerd op 0 reacties 1 minuten leestijd 80 x bekeken

Provinciaal geld voor het Nederlands Kamerkoor? Volgens nieuws.nl verhuist het Nederlands Kamerkoor naar Eindhoven en overweegt de provincie Noord-Brabant mee te betalen.

Vandaag was het nieuws (klik hier) te lezen dat het Nederlands Kamerkoor mogelijk naar Eindhoven verhuist. Zowel de gemeente Eindhoven als de provincie Noord-Brabant zouden overwegen financieel bij te dragen.

Meermaals is benadrukt dat de provincie bezuinigingen door andere overheden op cultuur niet zal opvangen. De provincie Noord-Brabant moet immers ook bezuinigen op subsidies voor culturele instellingen. Daarom vandaag maar om opheldering gevraagd bij Gedeputeerde Staten (niet op hoge poten, maar ik wil wel weten of het klopt):

1. Hebt u kennis genomen van het nieuwsbericht dat het Nederlands Kamerkoor mogelijk verhuist naar Eindhoven?

2. Wat is er waar van de bewering dat de provincie Noord-Brabant overweegt een (financiële) bijdrage te leveren?

3. Indien de provincie overweegt financieel bij te dragen, gaat dat ten laste van het huidige cultuurbudget? Zo nee, waarvan dan wel?

Ik snap heel goed dat een gezelschap als het ergens haar voornaamste inkomstenbron verliest of fiks gekort ziet, op zoek gaat naar een plaats waar het wel kan overleven. Maar in het huidige financieel-economische klimaat waar onze eigen cultuurinstellingen het al zwaar te verduren hebben is het artistiek misschien wel een aanwinst, maar het geld kan maar één keer worden uitgegeven.

Ik ben wederom benieuwd naar de antwoorden.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.