Kaasblokjeswraak

Kaasblokjeswraak
Afbeelding van Raka C. via Pixabay.

Al zwerfvuil rapend word ik aangesproken door een buurman. Buurman is boos omdat een dakloze in het portiek slaapt. En iets met kaasblokjes.

Ik loop mijn dagelijkse rondje om zwerfvuil op te ruimen als een oudere man me aanspreekt:

U woont hier ook in de buurt?

De oude heer keek me monsterend aan. De meeste buurtgenoten zien me regelmatig met latex handschoentjes aan de plantsoenen en trottoirs ontdoen van zwerfvuil. Zo ook hij.

Je weet toch dat hier een zwerver slaapt in de portieken?

Inderdaad trof ik laatst een jongen die tegen zijn fiets leunend in slaap viel. En van buurtgenoten hoorde ik dat hij regelmatig in hun portiek sliep. Ze waren coulant. Lieten hem een paar uur liggen en bij mooi weer vroegen ze hem in het Park verder te slapen.

De man keek me aan en vervolgde: “En jij ruimt zijn rotzooi op. Ik heb gedreigd de politie te bellen.”Alsof dat zou helpen bij iemand die niets te verliezen heeft. Maar mijnheer had nog een uitsmijter:

Als wraak laat hij nu kaasblokjes en andere etensresten achter in het portiek!

Kaasblokjes?! Meer mensen zijn thuisloos, er wordt weer heroïne gerookt in ons portiek, we worden op straat vaker aangesproken door dronken mannen. Maar buurman is boos over kaasblokjes voor zijn deur. Ik kon en wilde het heerschap niet de bevestiging bieden waar hij zo opzichtig naar hengelde.


Alle korte verhalen van dit blog op een rij ->ZKV.

This Post Has 2 Comments

  1. Ik denk dat er iets aan gedaan moet worden! Zo ga je niet om met kaas.

    En die som hieronder is ook te moeilijk. Op die manier maak je me het leven onmogelijk, net als de kaasblokjesman van Rotterdam…

  2. We hebben kennelijk allemaal onze eigenaardige ergernissen…

Geef een reactie