In Hamburg…

In Hamburg liep ik langs de straten. Niet zoals in het liedje van de ZZN, maar ik moest er vaak aan denken. Rotterdam, maar dan 10 jaar terug in de tijd. Zoiets, maar dan groter & meer.

Hamburg & Rotterdam

De parallellen met onze grootste havenstad zijn talrijk: haven dus, hoeren (veel, openlijk, dag & nacht, zowel mannen als vrouwen), veel daklozen (tegenwoordig in Rotterdam vrijwel uit het straatbeeld verdwenen, maar in Hamburg nog ruimschoots aanwezig), armoe & oude gebouwen versus rijke wijken aan het water en een levendige gay scene.

Dat laatste was de reden voor een paar daagjes grote stad om de sleur te doorbreken. Dat is gelukt, en nu weer aan het werk tot de echte vakantie begint. Toch heeft het wel iets, een grote havenstad met rafelranden en veel culturen. Nooit saai.

Ben ik wel vergeten op zoek te gaan naar die Schwestern des Perpetuellen Indulgenz, (zie ook hier) hun hoofdkwartier zat nota bene één straat van het hotel vandaan. Een reden meer voor een herhalingsbezoek.

Foto boven: Muurschildering van twee voetballers die elkaar erg lief vinden bij één van de toegangswegen van de roze wijk. Hieronder onder andere: opmerkelijke buren bij een andere toegangsweg tot dezelfde wijk: Islamitisch centrum naast een homozaak waarvan de naam weinig aan de verbeelding overlaat.

Hamburg - Germany

This Post Has One Comment

  1. Hallo Ron,

    Goed te horen, dat je het naar je zin gehad hebt in het Duitse Rotterdam! Mijn bezoek aan Hamburg heb ik moeten cancellen (wegens andere plannen). Dus toch maar een keertje samen terug??

    Alvast een fijne vakantie gewenst!

    Ruud V

Geef een reactie