Homo-intolerantie op de kaart
Afbeelding van allysonmiller1969 via Pixabay

Ik kreeg een verzoek van twee studenten om hun onderzoek op dit blog te plaatsen. Natuurlijk doe ik dat, ik hoop dat het onderzoek hiermee meer deelnemers trekt.  Per gemeente wil men de homo-intolerantie en -discriminatie inventariseren.

Wij, twee Sociologie-studenten zijn op eigen initiatief gestart met het onderzoek; homo-intolerantie op de kaart. Wij proberen de discriminatie naar homoseksuelen en/of de ervaren dreiging van homoseksuelen per gemeente in kaart te brengen. Een onderzoek dat erg aansluit op de actualiteiten; denk bijvoorbeeld aan het recente mediabericht over het weggepeste homoseksuele koppel uit Utrecht.

Wij zijn op zoek naar homoseksuele en/of biseksuele jongens, meisjes, mannen en vrouwen van alle leeftijden. Woon je in de Randstad of in het kleinste dorp van Nederland; wij hebben je gegevens erg hard nodig! Het zou dan ook fijn zijn als je de volgende enquête (van maximaal vijf minuten) zou kunnen invullen. Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Klik daarvoor hier.

Dit onderzoek wordt voornamelijk uitgevoerd vanuit persoonlijke interesse. Maar eveneens omdat we ons bewust zijn van het feit dat het wetenschappelijke forum enige gebrekkigheden kent als het om dit soort onderzoek gaat. Wij hebben dan ook besloten om ons hier – naast onze studie – volledig voor in te zetten.

Bij voorbaat dank,
Sabine E.T.M. Wibier & Nick T.C. Pijnappels

Ik zie aan de vragenlijst dat er goed is nagedacht. Zelden krijgen mensen die niet in een m/v-hokje passen de mogelijkheid om ‘anders’ aan te kiezen. Op andere fronten echter weer wat dubieuze vraagstelling (het homohuwelijk bestaat niet en ik val niet op mijn eigen geslacht). Toch van harte aanbevolen (holebi’s & t’s) m de enquête in te vullen.

Geef een reactie