Politie werft personeelop Roze Zaterdag 2006 in Zwolle.
Het razziaverhaal krijgt een staartje. Vandaag een stuk in Trouw, en vond in Tilburg het veiligheidsoverleg plaats.

Daar is Veerle Sleegers (statenmaatje & fractievoorzitter SP Tilburg) bijgepraat. De groep agenten bleek buiten de normale structuren te opereren, de korpsleiding wist er in elk geval niets van af.  Het wordt mij steeds duidelijker dat de politiek – hoe terecht ook – wel een diversitietsbeleid kan opleggen aan de politie-organisatie, maar dat het witte heteromannenbolwerk zich niet zomaar laat slechten.

Agenten met een kleurtje, vrouwen en homo’s bij de politie klagen steen en been over discriminatie en seksisme. COC Nederland snuffelde rond op het forum van arrestatieteam.nl en vond opmerkingen over homo’s waar de honden geen brood van lusten. Ik heb geen tijd voor het doorzoeken van dat forum, maar wie zin en tijd heeft, leef je uit en laat het weten.

En wie hier klikt, komt bij het artikel in Trouw van vandaag, waarin een slachtoffer van de politie-actie (die mij ook zijn verhaal stuurde) aan het woord komt.

Ondertussen lijkt het erop dat mijn eigen partij alleen de homomedia heeft ingelicht over de vragen die SP-Tweede Kamerleden Nathalie de Rooij en Ronald van Raak hebben gesteld over de kwestie. Alleen bij GK Magazine en COC Nederland was het bericht te lezen.

Op de foto boven een personeelswervingsactie van de politie tijdens Roze Zaterdag 2006 in Zwolle.

This Post Has One Comment

  1. Het wordt steeds enger :-((

Geef een reactie