Untenu & meer

Ik heb een drukke week achter de rug: eerste schooldag Fotovakschool; gesprek over klus Coming Out Dag in Tilburg; voorbereiding bestuur Stichting Untenu.

Stichting Untenu

Om met het laatste te beginnen: er is een aantal kandidaat-bestuursleden geselecteerd voor  Stichting Untenu in oprichting, en die komen deze week bij elkaar. Ook hebben zich mensen gemeld die mee willen denken over activiteiten in Nederland om het werk bekender te maken en acties om geld in te zamelen.

Ik heb goede hoop dat we snel aan de slag kunnen om Stichting Untenu op te richten en daarna de andere formaliteiten af te ronden, zoals het openen van een bankrekening, inschrijving bij de Kamer van Koophandel en de aanvraag van de ANBI-status en het CBF-keurmerk.

Hieronder al een voorproefje van de webstek (die op een subdomein ergens is geparkeerd in afwachting van de formele oprichting):

UNTENU - Cambodia Cambodja hiv aids LGBT LHBT
De Nederlandstalige webpagina van Stichting Untenu.

Meander & Bijoux

De ambassadrices van Untenu – Zarah Meander & Sheilla Bijoux – hebben een nieuwe afspraak voor een optreden bij het Rotterdamse hiv-diner: vrijdag 7 november aanstaande. Zelfde plek: bovenverdieping COC Rotterdam aan de Schiedamsesingel 175. Opgeven via Stichting Mara, hier. De opbrengst gaat naar projecten van Untenu in Cambodja. De dames hebben een speciaal lied geschreven voor deze gelegenheid.

Weer naar school

Rotterdam Central Station

Vorige week ben ik voor het eerst sinds jaren weer in de schoolbankjes beland. Ik volg een korte basisopleiding van de Fotovakschool. De komende weken kunt u zich verheugen in betere foto’s (hoop ik). De eerste ervaringen zijn zeer positief. Het is goed te behappen en ik leer veel.

Coming Out Dag Tilburg

De dag na de eerste schooldag had ik een tweede gesprek in Tilburg, nu met de beleidsmedewerker lhbt-emancipatie van de gemeente. We hebben gebrainstormd over de invulling van Coming Out Dag (vrijdag 10 oktober al). Vandaag hoor ik of ik daarin een rol vervul.

Geef een reactie