Hoi An – Vietnam

Hoi An – Vietnam

Hoi An (Vietnamese schrijfwijze is Hội An) is een charmant toeristisch stadje in midden-Vietnam in de provincie Quảng Nam. Hoi An staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ondanks het feit dat het barst van de toeristen is het toch een leuke bestemming waar het aangenaam toeven is. Het soort toerist dat er komt, ik chargeer even, geeft het stadje een soort hippiesfeer. Het gaat er gemoedelijk aan toe.

Net als in de rest van Zuidoost Azië had ook Hoi An te kampen met wateroverlast. Vlak voor de kust met veel waterlopen, lijkt het wel alsof de inwoners in de jaarlijkse ongemakken berusten.

Hoi An - Vietnam

Met een bootje varen was niet zo’n succes, er was weinig te zien. Wat me overal opviel – misschien lag het aan het seizoen – maar er is veel water, maar watervogels zie je bijna nergens. Behalve in een restaurant dan, daar vind je eenden in allerlei smaakvariaties.

Wat interessanter is, is het huren van een fiets en er gewoon een stukje op uit te trekken. De brug over en het niet-toeristische gedeelte van het stadje bekijken, het alledaagse leven, de rijstvelden. Of je fietst naar zee. Wij waren vrij laat op het idee gekomen, dus tegen de schemer kwamen we aan bij het strand. Er zijn wel wat hotels aan de  kust, maar het oogde nog redelijk onbedorven paradijselijk.

Geef een reactie