Gezondheid

Een oprecht goede morgen, blogvolgers. Vannacht voor het eerst heerlijk geslapen. Geen koorts en geen overmatig gezweet. Wat kan dat lekker zijn, je zou het bijna vergeten. Vandaag gaat de mediatraining ook zonder mij gewoon door, ik ga straks voor het eerst in dagen een frisse neus halen. Kijken hoe het morgen gaat en dan misschien vrijdag naar het fractie-overleg.

maar dan moet het wel allemaal goed blijven gaan. Iedereen nog eens hartelijk bedankt voor de beterschapswensen. Ze kwamen via dit blog, op Hyves (waar dit blog automatisch wordt doorgeplaatst) en via e-berichtjes. Dat doet je best wel wat. Een voorhoofdsholteontsteking is met een weekje meestal wel weg en als je het ergste gehad hebt, is het wel uit te houden. Maar wat hier in huis en bij de familie nogal de schrik in de benen joeg, was dat mijn weerstand al laag was. Vier dagen (soms hoge) koorts doet dat geen goed. Van een ‘normaal’ griepje zakt bij ieder mens de weerstand. Als, in mijn geval, je weerstand al laag is, wordt deze nóg lager. En dat kan gevaarlijk worden als de weerstand onder de 200 CD4-cellen zakt. Vandaar de lichte paniek. Onder de 200 CD4-cellen ben je vatbaar voor ziektes die iemand met gezonde weerstand niet snel zal krijgen.

Nu niet in mijn val trappen door er meteen weer in te vliegen, want zoals mijn zus deze week zei: “Je krijgt je energie niet terug om het meteen weer weg te geven”. Daar moet ik maar goed aan denken. Het worden trouwens politiek spannende tijden als ik het Brabants Dagblad mag geloven. Wat doet het CDA met het gratis openbaar vervoer? Houd ze de poot stijf en laat het college de PvdA vallen? En krijgen we dan nieuwe onderhandelingen? Of gaat CDA alleen met VVD verder? Het CDA kan natuurlijk ook de PvdA-eis steunen en eens niet voor de VVD kiezen. Zou niet gek zijn voor de verandering. Ook de SP heeft zich hard gemaakt voor proefprojecten met gratis openbaar vervoer. Het zou zonde zijn als het in het zicht van de haven zou stranden.

This Post Has 2 Comments

  1. Hallo Ron,

    Allereerst beterschap!

    Spannende tijden voor het OV 🙂 Als het aan mij ligt zal het geen crisis worden hoor, maar ja de spanning wordt er zo wel in gehouden…

    Tot gauw!

    Je collega statenlid Ehssane (PvdA)

  2. Dank je Ehssane. Ik hoop dat er iets goeds uitkomt voor de mensen en het OV, dat is het allerbelangrijkst uiteindelijk. Ik hoop echt dat het CDA de goede kant op buigt.

Geef een reactie