Gisteren fractie-overleg

Gisteren geen verslag gedaan van de fractievergadering en dat haal ik nu in.

Natuurlijk is het evrantwoordingsdebat over de verkoop van Essent nabeschouwd.  De pijn over iets waar we zó dicht bij waren (tegenhouden verkoop) is nog niet helemaal weg, maar we moeten ook vooruit.

Ik had wat puntjes geagendeerd. Een wens is al langer om een gespecialiseerde fractiemedewerker aan te trekken op Ruimtelijke Ordening en Milieu. Voor onze provincie zijn dat erg belangrijke thema’s waar we meer uit kunnen halen als we kennis en menskracht in huis halen.

Daarnaast heb ik gevraagd of het zinnig was om de fractievergaderingen bij te laten wonen door SP-sympathysanten uit de agrarische sector. De vrouw/man zoekt boeractie heeft wat dat betreft wel wat opgeleverd en ik vind het belangrijk dat ook wij het boerengeluid laten horen. Maar dan wel in onze lijn, die nogal eens afwijkt van CDA en ZLTO.

Verder aan de orde: de openbare avond over militaire vliegbases in Noord-Brabant en de voortgang van het initiatiefvoorstel homo-emancipatie.

This Post Has One Comment

  1. Het aantrekken van een gespecialiseerde fractiemedewerker Ruimtelijke Ordening en Milieu zou niet verkeerd zijn. Gister kreeg ik van de rechtbank de stukken binnen van het bezwaar op me WOZ in de gemeente Deurne. En daar in geven ze toe dat het terrein van het bedrijf langs ons vervuild is. Nee een gesprek met de Gemeente levert niets op, maar je wordt er alleen maar slimmer van…

Geef een reactie