Geloof: firma hoop & ellende

Het geloof brengt veel mensen liefde en hoop, voor veel potten en flikkers heeft het voor een hoop ellende gezorgd.

Nu nog, getuige de zuiveringsactie van kardinaal Simonis en bisschop Eijk op de nieuwe Faculteit Katholieke Theologie. Wie niet recht in de Roomse leer is kan vertrekken. 

Hoop is er overigens wel, zoals de dialoog tussen COC en ChristenUnie (CU). Frank van Dalen, voorzitter vcan COC Nederland, voert al enige tijd gesprekken met André Rouvoet van de CU. Overheerste bij aanvang van de formatiegesprekken de angst dat de CU de klok zou proberen terug te draaien, nu mogen we hopen dat het niet zo’n vaart zal lopen:

In de gesprekken met ChristenUnie-leider André Rouvoet is duidelijk geworden dat er begrip is voor de problemen van homoseksuelen en lesbiënnes. Als regeringspartij is de ChristenUnie er voor alle Nederlanders en niet alleen voor de eigen achterban, zo lijkt ook Rouvoet te onderschrijven.

Dat het COC de CU zover heeft gekregen verdient een pluim voor beide partijen. Het is pure winst dat de ChristenUnie zich in deze bewoordingen uit. Het blijft echter een feit dat de christenfundamentalisten als zij de macht zouden hebben:

  • de openstelling van het huwelijk voor paren van gelijk geslacht terug zou draaien
  • euthanasie weer strafbaar zal stellen
  • hetzelfde geldt voor abortus
  • blote borsten en billen bij Dance Parade, Zomercarnaval en Gay Pride in de ban gaan
  • enzovoorts, enzovoorts.

Iedereen heeft recht op zijn mening en principes, maar deze club heeft het in zich om hele groepen mensen die ‘anders’ zijn uit te sluiten van bepaalde rechten. Waakzaamheid blijft dus geboden. Zeker omdat het CDA wat dat betreft ook een reputatie heeft.

Geef een reactie