Eet mij niet

Eet mij niet

Aanstaande woensdagavond op werelddierendag organiseert het Amsterdamse debatcentrum Pakhuis de Zwijger ‘Eet mij niet’.

In mijn leven heb ik meerdere perioden van vleesverlating gekend. Mijn zus zaliger vond vlees altijd al uitgesproken vies, ik kon van sommige vleesproducten wel genieten. Maar eenmaal op kamers, heropgevoed door twee vegetarische potten, heb ik mijn eerste vleesvrije periode gehad.

Ik weet nog goed hoe blij we waren toen in het houten frietkot aan de voet van de Wilhelminabrug in Den Bosch de eerste groentenkroket te koop was. Kroketten zijn lange tijd mijn achilleshiel geweest. Enfin, mijn eerste vriendje (met wie ik een langdurige relatie had) is door mij vegetariër geworden. Daarna volgde weer een vleesperiode, gevolgd door enkel biologisch vlees naar vegetariër en uiteindelijk resulterend in 98% vegan.

Mark Schalken, nog altijd een goede vriend, verzocht mij op deze plek aandacht te besteden aan een debat dat hij organiseert. Dat doe ik uiteraard graag.

De vleesvrije stad

In 2021 maakte Mark met 16 andere kunstenaars en schrijvers de graphic novel ‘De vleesvrije stad’. Is een samenleving zonder dierenuitbuiting voorstelbaar? Hoe maken we de cultuuromslag naar een stad waarin geen vlees meer wordt gegeten? Meer over het stripboek lees je hier.

Eet mij niet

Vleesvrije stad vegan

En nu heeft hij het initiatief genomen voor een debatavond over ‘hoe stapt Amsterdam over op een plantaardig menu?’ Voorafgaand aan het debat kan je er heerlijk vegan eten. Lees meer op: Maaltijd van morgen #special : Eet mij niet – Pakhuis de Zwijger. Ook voor Rotterdammers en andere niet-Amsterdammers interessant 😉

De illustraties zijn van Marks’ hand.

Geef een reactie