Kitten-training met Barrie (v/h Mula) 

Kitten-training met Barrie (v/h Mula) 

En toen was er kitten-kater Mula Barrie B. Drie keer raden wie de naam bedacht heeft. Hint: ik was het niet. Voor Lola gaf het vooralsnog stress. (met filmpje)

Update: vanwege de aanhoudende spraakverwarring (‘Mula’ klinkt te veel als ‘Lola’), is Mula omgekat naar Barrie. Van rapper Mula B. naar Barrie B. (van Butsers) van New Kids.

Kitten-kater Mula Barrie B

Mula Barrie B’s moeder is een ragdoll en zijn vader is een Britse korthaar. Hopelijk wordt Lola ook snel verliefd. Voorlopig reageert ze nogal nukkig op de nieuwe kroelconcurrent. Het kan even duren en langzaamaan zullen we ze aan elkaar laten wennen.

5 dagen kitten-training

Het kostte wat kruim, maar na een dag of vijf gaat het al stukken beter. Lola had ook wel wat te verduren: amper een dag nadat ze mee terugkwam uit Berlijn (wat overigens heel goed ging) kregen we gezinsuitbreiding: een katertje.

Lola kan een stresskip zijn. Maar met geduld, extra kroelen en rustgevende druppels is de rust inmiddels redelijk hersteld en is Lola weer bijna de oude. Ze wist aanvankelijk niet wat ze aanmoest met een kleine soortgenoot: beweeglijk, baldadig en brutaal. Ze blies en gromde wel, maar verder liet ze zich de kaas van het brood eten.

En gisteren was het in eens wel raak. Het eten geven ’s morgens is geen sinecure. De kleine baas is niet te houden. Lola zelf is goed getraind: die krijgt haar poezenpaté niet eerder nadat ze keurig is gaan zitten. Nadat het natvoer erin zat en de lege bakjes op het aanrecht stonden, hoorde ik plots geblaas, gevolgd door een miauw en twee aardewerk bakjes die van het aanrecht kletterden.

De eerste corrigerende tik was uitgedeeld. De rangorde was nu duidelijk, en dat was nodig. Sindsdien komt Lola weer aandacht vragen en eet ze weer normaal.

Twee poezen in bed

Cuckoo!

De laatste foto’s van Mula en Lola vind je hier.

Gebiedsuitbreiding was de volgende stap. Mula Barrie moest eerst in de keuken wennen: daar was het eten, water en de kattenbak. Gelukkig was hij al zindelijk, dat scheelde. Maar telkens als we hem ’s avonds opsloten klonk een aanhoudend klaaglijk gemiauw. Het is heel erg, maar ik ben daar veel te weekhartig voor. Na twee dagen hebben we toch maar geprobeerd hem ook op bed te laten slapen.

Dat ging de eerste nacht goed. Totdat Mula Barrie besloot op het gezicht van manlief te gaan liggen. De tweede nacht ging helemaal goed en lagen we met twee poezen in bed. Technisch gezien met een poes en een kater. Maar over een maandje liggen we met twee je-weet-wel-katten in bed.

This Post Has 2 Comments

  1. Dus nu hebben jullie een kattenpension!
    Waarom duid je het katertje aan met “ze” en “haar”? Het is toch een “hij” en “hem”!
    Veel plezier ermee, hoor!

    1. Tja, da’s wel een dingetje. We zijn zo gewend aan ‘zij van Lola’, en het is zo’n schattig pluizebolletje dat ik mezelf voortdurend loop te corrigeren als ik hem aanspreek… ik laat het maar staan hier…

Geef een reactie