Wie deel I zegt moet wel deel II doen. Bij deze het fotoverslag van Dresden. Veel geschiedenis in de hoodstad van de Freistaat Sachsen, veel heeft een relatie met het voormalige hof van de koningen van Saksen. De oude binnenstad is aan gort gebombardeerd en verwoest door de grote brand.

 

Wat er aan brokstukken resteerde is gebruikt bij de herbouw. Verder vooral interessant, voor mij als waterwoordvoerder, de twee oude stadsdelen met daartussen de rivier de Elbe met uitgestrekte onbebouwde uiterwaarden. Een bustour is aan te raden. In anderhalf uur krijg je beide oevers te zien, je kunt uitstappen waar je wilt.

De begin twintigste-eeuwse woonwijken met de vrijstaande paleisjes was mooi om te zien. Een enorm park en verrassend aan het eind de Neustad (ook al ruim honderd jaar oud). Jammer van het rechtsradicaal geweld. Mijn (gekleurde) zwager gaat er niet naar toe met zijn kinderen.


Ceci n’est-pas une mosquée, wel een fabriek.


Nep-oud-nieuwbouw, met daarachter de Frauenkirche (ook vrijwel helemaal nieuw). Veel effecten zijn slechts geschilderd (kozijnen e.d.).


Bonte kraai.


Blaue Wunder (brug die als enige na het oorlogsgeweld bruikbaar was).

(onderste foto: landschap Tsjechië onderweg naar Dresden)

Geef een reactie