Zelfkrant januari 2007Het is wel een mediaweekje geworden. Niet alleen zorgden de vragen over de steenuilen in Den Dungen voor media-aandacht, deze week verschijnt ook de nieuwe editie van de Bossche Zelfkrant waarvoor ik een aantal weken geleden ben geïnterviewd. Ik ben helaas nog geen verkopers tegengekomen. Het is na jaren van mindere activiteit wel wennen om weer met de media om te gaan.

Sommige dingen zijn als fietsen, dat verleer je niet. Dat geldt in elk geval voor radio-interviews merkte ik eergisteren. Wat ik wel was vergeten dat je heel duidelijk moet zijn onder welke voorwaarden interviews worden gegeven. Duidelijke afspraken zijn écht nodig, zo bleek maar weer eens. Zo vond ik dat er één zin erg ongelukkig was ingekomen. Omdat ik opmerkingen mocht maken heb ik dat over die ene zin ook gedaan. Pas na weken (toen alles al gedrukt was) kreeg ik de reactie dat op een taalfout na alles bleef zoals het was.

Hun goed recht natuurlijk, maar voor mij weer even helder dat ik het zo niet meer moet afspreken. Desalniettemin: met het kopen van de Zelfkrant help je iemand (meestal een dak- of thuisloze) aan een eigen verworven inkomen. De hele organisatie zorgt ervoor dat veel mensen weer een nuttige dagbesteding hebben. Journalisten, fotografen en vormgevers bieden gratis hun diensten aan, dus het ziet er allemaal erg professioneel uit. Klik hier voor hun webstek.

Zodra ik een exemplaar te pakken heb gekregen, zet ik de tekst op de mediapagina.

Geef een reactie