Tussen de vaat en was door probeer ik mijn gedachten over ‘gisteravond’ te ordenen. Gelukkig hielp Henk Krol me een handje. Nee, niet met de was helaas, maar wel door een reactie te vragen.

Hierdoor werd ik gedwongen er eens goed voor te gaan zitten en een voorlopige conclusie te formuleren die naar de GK Magazine kon. Dit kwam eruit:

“Eindelijk zijn bijna alle mensen in Brabant die er toe doen op hlbt-gebied eens bij elkaar geweest. Ook dat was een doelstelling van het symposium. Ik ben ervan overtuigd dat het lukt om samen tot goede ideeën en initiatieven te komen. De verschillende kwaliteiten van Embrace Pink en de Brabantse COC’s kunnen elkaar alleen maar versterken”

“Al blijft het moeilijk uit te leggen welke kerntaken de provincie heeft,  een provincie kan méér doen dan wettelijk voorgeschreven is. Bijvoorbeeld door de basis van de homobeweging te versterken; door middel van diversiteitsbeleid specifiek aandacht te vragen voor de belangen van holebi’s en transgenders; gemeenten te ondersteunen die moeite hebben om homo-emancipatiebeleid te formuleren; eisen te stellen aan gesubidieerde organisaties dat ook zij aan het diversiteitsbeleid van de provincie voldoen. Zomaar wat zaken die naar voren kwamen waar de meeste aanwezigen het wél over eens waren waar ik in Provinciale Staten mee aan de slag kan.”

En zó kwam het erin: klik hier om naar het artikel op gk.nl te gaan.

Geef een reactie