Dagje Rotterdam

Vandaag naar Rotterdam voor wat uitslagen en een wat langer gesprek dan normaal in het ziekenhuis. Er wordt een botdichtheidsscan gemaakt.

Aangezien de orthopeed in Den Bosch weinig raad wist met een patiënt met hiv, moest de specialist op dát gebied in het Erasmus MC er aan te pas komen om klaarheid te scheppen.

Kopnecrose (afgestorven bot aan de heupkop) zorgt weer voor andere pijntjes en ongemakken en alles bij elkaar wil je dan wel eens duidelijkheid wat waarvandaan komt. Gelukkig heb ik een bevredigend gesprek met mijn internist achter de rug. Er wordt een scan gemaakt om de botdichtheid te meten en ‘Rotterdam’ neemt de monitoring van necrose over.

Van de andere klachten wordt serieus onderzocht of ze gerelateerd zijn aan de heupklachten, de hiv(-medicatie) of op zichzelf staan. Dat kan natuurlijk ook altijd nog.

De necrose kan uit zichzelf genezen, maar ik zal zelf aan moeten geven als de pijn erger wordt. Als dat het geval is of als röntgenfoto’s aantonen dat er blijvende schade is, komt een prothese in beeld.

20091104_coolsingel_hbu

Helaas had ik geen goede camera bij, want we zijn nog even de stad in geweest om wat nieuwe hoogbouw te bekijken. Dit was de enige acceptabele foto die in het donker met mijn telefoon gemaakt is.

Geef een reactie