CdK van vlees en bloed

CdK van vlees en bloed
Ron van Zeeland & Hanja Maij-Weggen

Het zegt iets over wat mensen verlangen van de Commissaris der Koningin (CdK). Iedereen die in Brabant woont mag meepraten over de profielschets kan nog deze week de enquete invullen. Hiermee moet de vetrrouwenscommissie dan rekening houden bij de selectie van kandidaten.

Brabander wil commissaris van vlees en bloed

De eerste contouren van wat de Brabander in de profielschets van de nieuwe CdK wil (alhoewel iedereen die een Brabantse postcode invult mee kan doen), worden duidelijk, zo was vandaag in het Brabants Dagblad te lezen:

Bijna 800 Brabantse burgers hebben tot dusver meege­daan aan de opiniepeiling over het profiel van de nieuwe commissaris van de koningin in Brabant.

Zij vulden op de internetsite van de provincie (www.brabant.nl) een vragenlijst in en voorzagen die van persoonlijke tips over de meest wenselijke eigenschappen voor de opvolger van de per 1 okto­ber vertrekkende commissaris Hanja Maij-Weggen.
,,Vooral de roep om een commissa­ris die tussen de mensen staat, is groot”, verklaart de woordvoerster van Provinciale Staten.

De politiek wil de mening van de Brabantse inwoners betrekken bij de profiel­schets voor de nieuwe commissa­ris die zij begin april bij de minis­ter van Binnenlandse Zaken op ta­fel legt. Op basis van deze schets start de sollicitatieprocedure.
Tot eind deze week kan een ieder nog zijn of haar opvatting over de nieuwe commissaris bij de provin­cie kwijt.

Ik ben wel benieuwd wie die woordvoerster van Provinciale Staten is. En ik ben ook heel benieuwd welke mensen van vlees en bloed ik tegenover me krijg tijdens de sollicitatiegesprekken. Zo’n enquete is mooi, maar alleen als de respons groot is heb je er wat aan. Dus: invullen die enquete, het kan deze week nog.

De vertrouwenscommissie moet nog benoemd worden. Wanneer dat staat gepland weet ik niet. Wel wordt op 1 april de ‘verordening vertrouwenscommissie en profielschets’ vastgesteld en aangeboden aan minister Ter Horst.  

Geef een reactie