Campagneavond in proinciehuis

Gepubliceerd op 0 reacties 1 minuten leestijd 71 x bekeken

20110207_nico_ronGisteravond kwamen bijna 100 SP’ers uit de provincie bij elkaar voor de start van de verkiezingscampagne.

Lijsttrekker Nico Heijmans interviewde de kandidaten maar begon met lijstduwer, oud-gemeenteraadslid in Roosendaal, oud-Statenlid, oud-Tweede Kamerlid en misschien wel toekomstig Gedeputeerde Hugo Polderman. Die noemde de provincie “misschien wel belangrijker dan de Tweede Kamer, zeker als deze afzet tegen het Europees Parlement, dat ook steeds belangrijker wordt”.

Daarna kwamen de eerste vijftien kandidaten aan bod, waaronder enkele zittende Statenleden. Die mochten ook wat vertellen over hun noeste arbeid van de afgelopen vier jaar. Voor mij een mooie gelegenheid om (onder andere) te vertellen over hoe je het Statenwerk naar d emensen toe kunt brengen. In de zaal zaten de mensen die mij op het spoor van Reiling Sterksel brachten en die inmiddels SP-lid zijn geworden.

20110207_zaal

Het voorstelrondje gaf mij in elk geval veel vertrouwen in de nieuwe fractie. We hebben op veel terreinen nieuwe talenten op de lijst. Mensen met verstand van economie, financiën, Jeugdzorg, milieu, onderwijs, noem maar op.

René Schlijper uit Den Bosch vermaakte het publiek met zijn zang en scherpe teksten. In de pauze en na afloop was het flink bijpraten geblazen met SP’ers uit verschillende afdelingen. Wat dat betreft duurde de avond te kort.

Hierboven niet alleen foto’s van gisteravond, het is een fotoset van de SP-campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen 2011.

Reageren?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nog geen reacties geplaatst.