Net op het moment dat ik wat actiever aan de slag ging met het voorstel homo-emancipatie kreeg ik van Peter Dankmeijer van Movisie het verslag van een bijeenkomst die een jaar geleden plaatsvond (en die weer n.a.v. ons symposium) om te kijken of een projectvoorstel bij de Noord-Brabantse holebi- & t-beweging in goede aarde viel.

Nou, die bijeenkomst viel nog niet mee. Ik dacht dat ik echt bezig was met het trekken aan een dood paard. Een jaar later zijn er wel wat ontwikkelingen en mijn ideeën voor een initiatiefvoorstel beginnen te rijpen. Dus tijd om eens bij te praten, dat gebeurde gister namiddag op een (gelukkig – het was ineens zo warm) winderig terras bij het station.

Eén ontwikkeling is dat drie Noord-Brabantse COC’s hebben besloten om te onderzoeken of samenwerking zou lonen. Nu dit concreter wordt, blijkt de interesse bij menig andere organisatie wel gewekt. Bij mijn gesprek met enkele beleidsambtenaren kwam ook een brief van COC Breda aan de provincie boven water, waarin een soortgelijk initiatief wordt aangekondigd, met een in het vooruitzicht gesteld subsidieverzoek.

Er beweegt in elk geval wat, en dat is al meer dan dat we een jaar geleden konden vaststellen. Zoals zo vaak met dit soort gesprekken kom je pratenderwijs op zaken die goed van pas komen. Het levert ook altijd weer extra werk op, zo ga ik binnenkort Schorer vragen of er Brabantse cijfers zijn te destileren uit hun grote monitor. Schorer heeft weer contactpersonen bij de GGD’s, die weer een taak hebben bij soa- en hivpreventie.

Peter wist ook nog een aantal projecten te noemen die in Brabant soms met, soms met minder succes hebben gelopen. Zo heeft Embrace Pink een project met de oudwerenbond ANBO gedaan en is er in Woensel (Eindhoven) een buurtproject op poen gezet. Homo in de hooiberg resulteerde zelfs in de oprichting van een homogroep in de Peel, in Deurne.

Zo dadelijk naar Nijmegen, waar Roze Woensdag wordt gehouden tijdens de Vierdaagsefeesten. Op uitnodiging van Agnes Lewe, SP-Statenlid in Gelderland. Geen evenement zonder roze component. Commercieel interessant blijkbaar. Later verslag.

Geef een reactie